Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дезинфекция и карантина в Центъра за Спешна помощ в Пазарджик

След като шофьор от ЦСП почина от коронавирус

| обновено на 31.07.20 в 16:43
Снимка: Георги Цветков

12 са контактните на починалия мъж от Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик. Само една от пробите е положителна и това е на неговия колега, който е също шофьор в центъра. Взети са 11 проби на контактните му лица. Резултатите от тях се очакват след няколко часа.

"Вторият заразен с Covid-19 шофьор е настанен в болница в Панагюрище и е в задоволително състояние", това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Магдалена Станева от РЗИ-Пазарджик.

Към момента под карантина са поставени само най-близкия кръг на двамата шофьори и не се налага допълнително да се търси персонал за центъра.

„Към момента там има достатъчно персонал. Всичко обаче зависи как ще се развие епидемичната обстановка, а също и резултатите от пробите, които чакаме. Извършена е дезинфекция на линейките и помещенията в центъра, тя продължава да се прави ежедневно“, каза още доктор Станева. През последното денонощие още един мъж, настанен в Инфекциозното отделение на "МБАЛ-Пазарджик", от Калугерово, е починал с коронавирус, както и пазарджиклийка, хоспитализирана в болница в Панагюрище.

За 24-те часа в област Пазарджик са регистрирани 6 нови случая на COVID-19. 4 са на жители на областния град. От тях трима души – две жени и мъж на 20 години - са поставени на домашна изолация и само един е настанен в болница. Хоспитализиран в столичната болница „Пирогов“ е и 48 годишен мъж от село Огняново, а жена от Пещера е изолирана в дома си.


От РЗИ препоръчват медиците да ползват стриктно защитните облекла и да спазват противоепидемичните мерки.

В звуковия файл можете да чуете цялото интервю с доктор Магдалена Станева.


Още от категорията

Велислав Минеков откри протеста на площад "Съединение" в Пловдив

На площад „Съединение“ в Пловдив започна протестният митинг с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.  Професор Велислав Минеков от "Отровното трио" призова протестиращите за гражданско неподчинение и кураж. "Съберете смелост, излизайте на протест, докато подадат оствака", каза Минеков. Преди митинга край фонтана до..

публикувано на 06.08.20 в 19:26

Артисти настояват "Пловдив 2019" да се издължи за реализирани проекти

15 организации и артисти, участвали в програмата на “ПЛОВДИВ 2019 - Европейска столица на културата”, твърдят, че не са получили стотици хиляди лева за своите участия в проекта. Те цитират като повод за неизплащане на дължимите суми спорни тълкувания на член от договора за съфинансиране, който позволява на Фондацията да не възстановява реално..

публикувано на 06.08.20 в 14:12

Глоби за 23 000 лева е наложила РИОСВ - Пловдив през юли

През юли експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив са извършили 135 проверки на 129 обекта, 78 от които са извънредни, съобщават от ведомството. В рамките на проведения контрол са дадени 28 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.Регистрирани са 94 сигнала на зелен телефон и 7 писмени жалби, които са..

публикувано на 06.08.20 в 14:06

45 случая на Ковид- 19 в областта, 37 от тях в Пловдив

С новорегистрираните 45 случая на COVID-19 в Пловдив и областта, общият брой е вече 1014. Има един починал с коронавирус – мъж на 78 години от гр. Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване. Така починалите за областта с коронавирус са 21.  За изтеклото денонощие е регистриран положителен лекар – жена от..

публикувано на 06.08.20 в 13:07

ЕVN предупреждава за фалшиви имейли до техни клиенти

Клиенти на ЕVN получават фалшиви имейли от на компанията, алармираха от дружеството. В писмата е посочен и линк за превод на парична сума. От ЕVN предупреждават получателите на фалшивите електронни писма да не отварят линка. От енергийното дружество уточниха, че изпращат на клиентите си, които са заявили безплатната услуга за..

публикувано на 06.08.20 в 12:13