Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корона кризата пречи на проектите на Пловдив

| обновено на 31.07.20 в 14:52

Очакваните по-малко приходи заради корона кризата ще принудят община Пловдив да свие проектите, които ще финансира. 

Кметът Здавко Димитров смята, че основно трябва да се работи по пътната инфраструктура заради все по-големия поток автомобили, които влизат ежедневно в града. „35 000 коли влизат само от юг всеки ден“, даде пример той.

"През следващата седмица продължават разговорите с представители на банки за бъдещо финансиране на големи поекти", каза Здравко Димитров. По думите му, ще се обсъдят възможностите, които предлагат ЕБВР, ЕИБ, както и фонд ФЛАГ. 

Конкретната сума на заема, който общината ще вземе, ще зависи от проектите, които Общинският съвет ще посочи за приоритетно изпълнение. Според Димитров приоритетите са доста и ако се работи по всички, няма да стигнат и 1 милиард лева.

На церемония пред централната сграда на общината кметът и служители на администрацията тържествено изпратиха в пенсия Елка Ковачева, досегашен главен специалист в отдел "Инвестиционни проекти и контрол по строителството".  Госпожа Ковачева е работила в общинската администрация 51 години.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Премиерът призова темата с пожарите да не се политизира, обеща помощ за пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че проблем с оставката си няма, защото и преди го е доказвал. В отговор на искането на част от парламентарните формации той и вътрешният министър да подадат оставки заради несправяне с пожарите, той призова депутатите да напуснат климатизираните зали и на място да се информират за тежката ситуация, която..

публикувано на 18.07.24 в 12:30

ПОбс придвижва процедурата за строеж на новото Околовръстно

Общинският съвет на Пловдив единодушно прие предложението за безвъзмездно прехвърляне на АПИ правото на собственост на недвижими имоти - частна общинска собственост в местността „Бей Кър“ в ЖР “Тракия“ за реализирането на новия лъч на Околовръстното шосе.  Двата имота са с големина около 2,1 дка, като те се намират в зоната на кръстовището, което се..

публикувано на 18.07.24 в 11:48

Обявиха частично бедствено положение заради пожарите в община Карлово

Частично бедствено положение е обявено със заповед на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов заради пожарите в региона. То е в сила за селата Пролом, Мраченик и град Баня. Пожарът в Средногорието още не е локализиран.  В центъра на село Пролом е разположена водоноска, която може да изстрелва с оръдия вода, за да се гасят пламъците,..

обновено на 18.07.24 в 11:45

Левски е нашата национална съвест!

Пред паметника на Левски на Бунарджика Пловдив отдаде почит към великото дело на Апостола по случай 187 години от рождението му. „ Както никой друг от нашите национални водачи, Левски заявява, че българският народ се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието. Щото така ще бъдем равни на другите..

публикувано на 18.07.24 в 11:43
Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев отива при пожара в Отец Паисиево

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, съобщиха от правителствената информационна служба.  На място с премиера ще бъде също министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите, създаден със заповед на..

обновено на 18.07.24 в 10:40