Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Корона кризата пречи на проектите на Пловдив

| обновено на 31.07.20 в 14:52

Очакваните по-малко приходи заради корона кризата ще принудят община Пловдив да свие проектите, които ще финансира. 

Кметът Здавко Димитров смята, че основно трябва да се работи по пътната инфраструктура заради все по-големия поток автомобили, които влизат ежедневно в града. „35 000 коли влизат само от юг всеки ден“, даде пример той.

"През следващата седмица продължават разговорите с представители на банки за бъдещо финансиране на големи поекти", каза Здравко Димитров. По думите му, ще се обсъдят възможностите, които предлагат ЕБВР, ЕИБ, както и фонд ФЛАГ. 

Конкретната сума на заема, който общината ще вземе, ще зависи от проектите, които Общинският съвет ще посочи за приоритетно изпълнение. Според Димитров приоритетите са доста и ако се работи по всички, няма да стигнат и 1 милиард лева.

На церемония пред централната сграда на общината кметът и служители на администрацията тържествено изпратиха в пенсия Елка Ковачева, досегашен главен специалист в отдел "Инвестиционни проекти и контрол по строителството".  Госпожа Ковачева е работила в общинската администрация 51 години.Още от категорията

Протестиращите в Пловдив искат и оставка на МВР министъра

Протестно шествие тръгна и тази вечер по главната улица на Пловдив с отправна точка от площада пред Общината.  Групата, понесла знамена и плакати, повтори традиционните вече искания за оставка на цялото правителство, заедно с тази на главния прокурор Иван Гешев.  Нов елемент  са  протестните лозунги срещу разпръскването на палатковия лагер от..

обновено на 07.08.20 в 20:34

22 училища в Пловдив и областта имат нови директори

Приключиха конкурсите за директори в част от училищата в Пловдив и региона. От РУО - Пловдив съобщиха, че предстои през следващата седмица да станат ясни и останалите нови назначения за всички 31 училища. Там директорите бяха пенсионирани, или пък заемаха длъжността до конкурс. Нов директор на Хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" -..

публикувано на 07.08.20 в 18:15

Велинградчани срещу концесията за производство на волфрам

Жителите на Велинград изпратиха категорична нота до всички държавни институции с искане да бъде прекратена концесията, отдадена на пловдивска фирма за производство на волфрам в региона. Част от бъдещата мина ще бъде разположена в непосредствена близост до вододайната зона на града. Още 15 селища в региона ще бъдат засегнати от добива на руда.  Калина..

обновено на 07.08.20 в 16:32

Разкриха оранжерия за марихуана в село Тюркмен

Фермата за дрога е открита в дома на 51 годишен криминално проявен мъж. Той отглеждал 220 стръка канабис с дължина от 1.5 до 3 метра.  Полицаите са иззели и 3,5 килограма суха марихуана.  Арестуваният е вече осъждан за същото престъпление. 

публикувано на 07.08.20 в 15:41

Полицията вдигна палатковия лагер на Баня Старинна

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна, беше вдигнат след намесата на полицията.  Полицейските служители са дошли с 4 буса малко след 4 часа сутринта, разказаха протестиращи, които снощи блокираха кръстовището и останаха да нощуват. Снощи тук е имало около 60 души в около 20..

обновено на 07.08.20 в 15:07