Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Осъдиха бандитите, пребили и ограбили дядо в Трилистник

Двамата бандити, пребили и ограбили през април възрастен човек в село Трилистник, получиха бързи присъди след сключено споразумение с прокуратурата. 

То бе одобрено от Районния съд в Пловдив и според решението, 32-годишният Пламен Асенов получи условна присъда от година и половина, с 3-годишен изпитателен срок. Неговият съучастник, непълнолетният 16-годишен Ангел Красимиров ще прекара още две години в затвора, тъй като в момента излежава предишна присъда за блудство с малолетна. 

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване. 

Късно през нощта на 5 април двамата, живеещи в ромската махала на селото, пребиха и ограбиха в дома му 86-годишния Христо Васков. Грабежът бе разкрит  за няколко часа, а заради тежкото престъпление тогава в Трилистник  пристигна главният прокурор Иван Гешев.Още от категорията
Здравко Димитров - кмет на Пловдив

Здравко Димитров поиска среща с премиера заради Околовръстното

Кметът Здравко Димитров е поискал среща с премиера Бойко Борисов във връзка с прекратената процедура от АПИ за изграждане на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на общината, позовавайки се на интервю на кмета.  Поръчката за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на..

обновено на 23.01.21 в 12:48
Кино

Повторен оглед на Кино "Космос" заради пожара снощи

"Екипи на полицията дежурят от тази сутрин около Кино "Космос", извърши се и повторен оглед на мястото на произшествието." - съобщи за Радио Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, дир. на ОД на МВР Пловдив. По думите му, днес ще се преценява как ще продължи охраната - дали е необходимо постоянно полицейско присъствие или на всеки час да минава..

обновено на 23.01.21 в 12:48

Едва 758 учители в Пазарджишко готови за ваксина срещу Covid-19

Едва 758 учители от пазарджишка област желаят да се ваксинират срещу Covid-19, показва проучване на регионалното образователно управление към 20 януари.  164 са желаещите от непедагогическия персонал, които работят в детските градини и училищата.  Към момента няма официални сигнали за натиск върху учителите от страна на директорите, относно..

публикувано на 23.01.21 в 12:47

Ученици от Пловдив обсъждат онлайн създаването на Младежки съвет

Информационна среща организират онлайн младежи от ученическите съвети на 11 пловдивски гимназии, заедно с образователния екип на Младежки център Пловдив. На нея ще бъдат представени начините за функциониране на Младежки съвет в града.  Основната цел на Младежкия съвет е да бъде създадена мрежа от ученически структури на самоуправление в града,..

обновено на 23.01.21 в 11:06

Сопот и Асеновград с най- много санкции за незаконни сметища

Над 700 проверки за нерегламентирани сметища са извършени през миналата година от 15-те екоинспекции в страната, съобщиха от МОСВ.  За констатирани замърсявания с отпадъци на 75 кмета са издадени наказателни постановления на обща стойност 243 300 лв., като на девет от тях са издадени по повече от едно. С най- много в цялата страна – 5 наказателни..

обновено на 23.01.21 в 10:56