Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Огнеборците гасят голям пожар на сухи треви край Асеновград

Пожарникари с шест специализирани автомобила гасят голям пожар, разгорял се в сухи треви край Асеновград, в посока Кърджали. Сигналът за пожара е подаден около 14 часа. 

По първоначални данни огънят е обхванал суха растителност в изоставени лозя и се е разпрострял на голяма площ.

Към момента огнеборците са успели да прекратят разрастването на пожара до близките населени места и продължават да гасят до пълното му потушаване. 

В района на пожара е силно задимено, полицията предупреждава шофирите да карат внимателно. 

Още от категорията

Велислав Минеков откри протеста на площад "Съединение" в Пловдив

На площад „Съединение“ в Пловдив започна протестният митинг с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.  Професор Велислав Минеков от "Отровното трио" призова протестиращите за гражданско неподчинение и кураж. "Съберете смелост, излизайте на протест, докато подадат оствака", каза Минеков. Преди митинга край фонтана до..

публикувано на 06.08.20 в 19:26

Артисти настояват "Пловдив 2019" да се издължи за реализирани проекти

15 организации и артисти, участвали в програмата на “ПЛОВДИВ 2019 - Европейска столица на културата”, твърдят, че не са получили стотици хиляди лева за своите участия в проекта. Те цитират като повод за неизплащане на дължимите суми спорни тълкувания на член от договора за съфинансиране, който позволява на Фондацията да не възстановява реално..

публикувано на 06.08.20 в 14:12

Глоби за 23 000 лева е наложила РИОСВ - Пловдив през юли

През юли експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив са извършили 135 проверки на 129 обекта, 78 от които са извънредни, съобщават от ведомството. В рамките на проведения контрол са дадени 28 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.Регистрирани са 94 сигнала на зелен телефон и 7 писмени жалби, които са..

публикувано на 06.08.20 в 14:06

45 случая на Ковид- 19 в областта, 37 от тях в Пловдив

С новорегистрираните 45 случая на COVID-19 в Пловдив и областта, общият брой е вече 1014. Има един починал с коронавирус – мъж на 78 години от гр. Пловдив с придружаващи заболявания: диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване. Така починалите за областта с коронавирус са 21.  За изтеклото денонощие е регистриран положителен лекар – жена от..

публикувано на 06.08.20 в 13:07

ЕVN предупреждава за фалшиви имейли до техни клиенти

Клиенти на ЕVN получават фалшиви имейли от на компанията, алармираха от дружеството. В писмата е посочен и линк за превод на парична сума. От ЕVN предупреждават получателите на фалшивите електронни писма да не отварят линка. От енергийното дружество уточниха, че изпращат на клиентите си, които са заявили безплатната услуга за..

публикувано на 06.08.20 в 12:13