Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

146 нови случаи на КОВИД-19 у нас за последните 24 часа, 15 са в Пловдив

Заразени са и 2-ма лекари от Пазарджик и Мадан

| обновено на 02.08.20 в 09:50

146 са новите случаи на Ковид-19 в страната за последното денонощие при направени 3955 PCR теста, по данни на Единния информационен портал. 

Най-много – по 29 случая, са регистрирани в столицата и Варна. В Пловдив са 15, в Пазарджик - 7, Смолян – 6

От РЗИ-Пазарджик посочват, че са регистрирали за денонощието 6 положителни проби. Сред заразените е 54-годишна лекарка от Пазарджик, която е на домашна изолация. Две от пробите са на мъж на 49 години от Пазарджик и на жена на 64 години от село Побит камък, хоспитализирани в СБАЛПФЗ. Другите три проби са на хора, амбулаторни, поставени на домашна изолация: един мъж на 37 години от град Септември и две жени на 44 и 76 години от град Пазарджик.

Регистрирана е втора контролна положителна проба за денонощието.

Лекар от Мадан е сред новозаразените в Смолянска област, съобщи РЗИ. Той е на домашно лечение.

От 6-те случая в областта 4 са в Смолян и в Мадан и Рудозем – по 1 случай. 
Хоспитализирани с диагноза пневмония са трима – двама са в областната болница и един – в МБАЛ-Мадан. Останалите три новодиагностицирани са на домашно лечение под наблюдение на личен лекар. Предстои установяване на контактните лица и предприемане на противоепидемични мерки.

Общо заразените в страната вече са 11 836 души, от които активни са 5 055 случая. 793 са хоспитализирани, като в интензивни отделения са 43-ма. 

77 души са излекувани за последните 24 часа, двама души са загубили битката за живот. Това са 2 жени - на 93 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване, и жена на 86 г. с диабет и сърдечно заболяване, уточняват от Министерството на здравеопазването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Повече от петима кандидат-студенти ще се борят за место в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните студенти. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, които ще кандидатстват в четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн дава информация за това къде какви..

публикувано на 24.04.24 в 13:06

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 11:23

Арменската общност отбелязва 109 г. от геноцида над арменския народ

С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Тя ще премине под надслов "Дарена кръв за пролята кръв" и ще се проведе на площада пред Общината от 11 до 15 ч. Идеята е ужасът на кръвопролитията да бъде превърнат в безценен дар за живот. На днешната дата през 1915 г. в османската..

обновено на 24.04.24 в 11:23

Иван Петков-Бебето отново ще води листата на БСП в Пловдив

На свое заседание снощи Градската конференция на БСП – Пловдив подреди листата си за предстоящите парламентарни избори. С близо 71% от  гласовете социалистите определиха за водач на листата си Иван Петков.  След него се нареждат Катя Стоилова, Анастас Ангелов, Теодор Христов, Филип Бакалски, Стефан Георгиев, Пламен Назаров, Йовка Златева, Румен..

публикувано на 24.04.24 в 10:23