Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стотици глобени при спецакция на полицията по пътищата

Общо 1293 превозни средства и 1588 души са проверени в хода на специализирана акция на пловдивската полиция, свързана с подобряване на безопасността на движение. Тя е проведена от 15.00 в събота до 5.00 ч. тази сутрин.

Установени са 11 криминални престъпления, като в 8 от случаите става дума за управление на нерегистрирани мотори, а един от водачите е бил неправоспособен, в срок на изтърпяване на административно наказание. Две от бързите производства са за шофиране след употреба на алкохол. За първи път сред проверените няма дрогирани водачи.

Отнети са 12 шофьорски книжки, а на 8 от автомобилите е прекратена регистрацията. Съставени са 160 акта и са наложени 237 глоби по фиш.

В Раковски са задържани двама водачи, шофирали след употреба на алкохол, съответно 1.33 и 1.48 промила.

По Закона за движение по пътищата са установени 135 нарушения, като 77 са неизрядните водачи – шофирали без предпазен колан или каска, а 12 са управлявали МПС, без да имат това право. Наложени са и 92 глоби за нередовни пътни документи.

В хода на проверките са установени и 7 нарушения на пешеходци. 

Галерия

Още от категорията

Стрелба между жители на "Шекер махала" и "Арман махала"

42-годишен мъж е в болница, но без опасност за живота, след като е бил прострелян с газов пистолет. Инцидентът станал късно снощи след сбиване на четирима мъже в парк "Рибница", съобщават от пловдивската полиция.  Спречкването между четиримата -  двама от "Шекер махала" на 17 и на 29 години и други двама от "Арман махала" -  на 19 и на 42 години,..

публикувано на 11.08.20 в 18:45

Цистерна с битум се взриви до Беденски бани, пострадали няма

Цистерна, превозваща битум, се е запалила по пътя близо до село Беден в посока Широка лъка, където се полага асфалтова настилка. Екипи на пожарната, както и на полицията, са се отзовали на сигнала за инцидента, станал малко след 17.00 часа. Жертви и пострадали няма, само материални щети, съобщи заместник-областният управител на Смолян Адриян..

публикувано на 11.08.20 в 18:21

Започва цялостен ремонт на пътната и ВиК мрежа на Пещера

В община Пещера официално стартира цялостен ремонт на основната пътна и ВиК-инфраструктура, като с това ще се реши проблема с качеството на питейната вода в района.  Вече са получени определените с министерско постановление от края на миналата година  1 200 000 лева, а общината ще участва и със собствени средства. Ще бъдат ремонтирани..

публикувано на 11.08.20 в 14:32

Започна реконструкция на водопровод в местността "Паниците"

Със символична първа копка започна реконструкцията на водопровод за питейна вода в местността „Паниците“ край Калофер. Съоръжението е с дължина 1 200 метра и ще захранва над 30 абонати в района – хотелски бази и къщи за гости. Обектът се изпълнява по договор за съвместна дейност между община Карлово и ВиК Пловдив и е един от приоритетните за..

публикувано на 11.08.20 в 13:35

Две лаборантки присвоили 11 000 лв. от фалшиви изследвания

Пловдивският Районен съд гледа  делото срещу двете ръководителки на медико-диагностична лаборатория „МИЛАБ“ ЕООД – Пловдив.   Собственичката Николета Димитрова и управителката  Милена Божилова са обвинени в присвояването на крупни суми от фалшифицирани изследвания.  Според прокуратурата, в  периода ноември 2014г. – март 2015г.  лабораторията е..

публикувано на 11.08.20 в 13:34