Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стадионът на Лаута получи разрешение за международни срещи

Областният управител  Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на стадион „Локомотив“ за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година. Заповедта е на база  проверка и доклад на сформирана областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Тази година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания,  са делегирани на областните администрации.

„Проверката от комисията  бе извършена в определения  срок -31 юли и в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадионите, обясни областният управител. 

При огледа  на спортното съоръжение е установено, че трибуните са фиксирани към носещата основа и не са базирани върху или да се състоят от тръбни елементи и структури от тип скеле, с изключение на южната част на сектор „Гости“/, които не се ползва/ . 

Според изискванията са също така седалките, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители. 

Стадионът, като и частите извън него, са добре осветени има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център с изглед към цялата вътрешна част на стадиона и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона. 

Около всеки вход на стадиона има поставени информационни табели на български и английски език, посочващи забранени за внасяне на стадиона предмети. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим чрез метални заграждения.

На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително.


Още от категорията

Нов сняг наваля в Смолянска област

Сняг валя в област Смолян, снежната покривка във високите части достига 20-25 см.  Пътните настилки в региона са заснежени и мокри, но няма въведени ограничения за движение през проходите, информират от Областното пътно управление.  Машини на снегопочистващата фирма са обработвали през нощта заснежената пътна мрежа.  Пътят през Рожен е изцяло..

публикувано на 20.04.21 в 09:26

Скална маса затвори едната лента на пътя Белово - Юндола

Временно движението при 11-тия км по третокласния път Белово - Юндола се осъществява двупосочно в една лента поради свлякла се скална маса.  Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

публикувано на 20.04.21 в 07:45

2434 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдивско - 264

2 434 са новите случаи на COVID-19 при направени 15 952 теста по данни на Националния информационен портал. Това прави 15,25% положителни проби.  Най-висок брой новозаразени е отбелязан в столицата – 522, следвана от Пловдивска област – 264. В Пазарджишко те са 60, в Смолянско - 36. Активните случаи продължават да намаляват до 62 481, от които 8 834 са..

публикувано на 20.04.21 в 06:26

Стартира ремонт на 3 пловдивски булеварда

Кметът Здравко Димитров и управителят на ВиК - Пловдив Спартак Николов ще направят първа копка на локалното платно на бул. "Христо Ботев".  Така ще стартират строително-ремонтните дейности по проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда - бул. „Хр. Ботев“, бул. „Коматевско шосе“ до кръстовището с бул.“Ал. Стамболийски“ и част..

публикувано на 20.04.21 в 06:18

Откриват "зелена класна стая" в район "Източен"

Откриват „зелена класна стая“ в Начално училище „П. Р. Славейков“ в район „Източен“. Изграждането й стана за по-малко от година, след като през юни 2020-а Общинският съвет гласува целево 108 000 лв. по бюджета на училището, припомни районният кмет Иван Стоянов.  Над 2 декара запустяло и буренясало пространство край двора на училището сега са..

публикувано на 20.04.21 в 06:15