Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гледат делото за убийство на бизнесмен от Нареченски бани

Снимка: plovdiv24.bg

В Окръжния съд в Пловдив ще се гледа делото срещу бащата и сина, убили по особено жесток начин бизнесмена от Нареченски бани Венцислав Младенов. Убийството бе извършено на 21 март 2018 година, но жертвата бе открита почти седмица по-късно.  

Извършителите - Севдалин и Марин Боюклиеви стопанисвали заедно с убития общ магазин и ресторант в Нареченски бани. Венцислав Младенов обаче заподозрял, че ортаците му го крадат и тайно поставил видеокамера, чийто записи доказали съмненията му.  

Така, в деня на убийството, той разкрил пред съдружниците си техните злоупотреби. Тогава двамата  го вкарали в закритото помещение и го пребили по най-жесток начин с подръчни предмети. След като Венцислав издъхнал, бащата и сина увили тялото в найлони, сложили го в пластмасов кош и го изхвърлили в дълбок вир, на около 4 километра от Нареченски бани. 

След няколко дни издирване близките му повикали полиция, чийто екип претърсил ресторанта. Там била открита камерата, захвърлена от убийците, които я помислили за бутафорна. Възстановените записи показали цялата сцена на убийството, заедно с лицата на извършителите.  

След като ги арестували и показали доказателствата, на 27 март двамата направили самопризнания и посочили къде са изхвърлили тялото.


Още от категорията

Пловдив получи още 3 510 дози от ваксината на Пфайзер - Бионтех

Пристигнаха новите дози ваксини на Пфайзер и Бионтех за Пловдив. Флаконите са 585, по 6 дози във флакон, общо 3510 дози. Разделени са на две, едната част за реимунизация, а останалите са за нови ваксинации. Втора ваксина ще бъде поставена на  1755 души, съобщи  за Радио Пловдив д-р Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ-Пловдив.  В края на..

обновено на 18.01.21 в 17:01

Бебе с антитела срещу Covid-19 се роди в Пазарджик

28-годишна жена с коронавирус от Пазарджик е родила бебе с антитела срещу Covid-19. Преди това жената е била приета за лечение в многопрофилната болница  с висока температура, кашлица е всеобщо неразположение.  Екип от лекари се е заел с лечението ѝ,  преди да бъде преведена в родилното отделение, сред тях акушер-гинеколози и неонатолог...

обновено на 18.01.21 в 17:01

В Пловдив арестуваха полицай за издаване на фалшиви документи

Служител на сектор "Миграция" в Пловдив е сред участниците в група, снабдявала с лични карти чужденци срещу заплащане от над 10 хиляди евро.   Документите са ползвани от граждани на Турция, Албания и Тунис, за да пътуват в ЕС. Задържани са петима души, като привлечените към наказателна отговорност на възраст между 43 и 60 години. При..

обновено на 18.01.21 в 16:58

Отпускат 470 000 лева за укрепване на свлачището в Дряново

470 хиляди лева ще струва укрепването на двете скални свлачища в село Дряново до Лъки, стана ясно при инспекцията на премиера Бойко Борисов в селото.  Още днес следобед на извънредно заседание на Комисията за бедствия и аварии ще бъдат отпуснати средства за Дряново и други пострадали от наводненията населени места.  Първоначалните..

обновено на 18.01.21 в 16:56

В Пловдив пак повече оздравели, отколкото заразени с ковид

69 са новорегистрираните болни от Ковид – 19 в Пловдивска област през изминалите три денонощия, като сред тях има един лекар. Ноозаразени учители и служители в детски заведения няма. Продължава положителната тенденция оздравелите да са повече от новодиагностицираните с Ковид-19 в Пловдив и областта. За последните три денонощия те отново са..

публикувано на 18.01.21 в 16:24