Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори трус у нас, този път на 36 километра от Пазарджик

Второ земетресение беше регистрирано у нас, след като тази сутрин земята се разлюля в смолянската община Баните. 

Вторият трус е бил на 36 километра западно от Пазарджик,  между Костенец и Белово. Трусът със сила 3,3 по Рихтер е регистриран в 13:34 часа, сочат данните на БАН. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ремонтите по ул. "Царевец" се преместиха в нов участък

От днес е затворена улица „Царевец“ в участъка между ул. „Йордан Гавазов“ и Пещерско шосе, съобщи във фейсбук страницата си кметът на район "Западен" Тони Стойчева.  В отсечката, която досега беше проходима, продължават строително-ремонтните дейности по проекта на община Пловдив за реконструкция на пътната артерия. Обходният маршрут  е през улиците..

публикувано на 05.09.24 в 13:56

Отново агресия между шофьори

Моторист счупил страничното огледало на лек автомобил и ударил шофьора на колата на борсата в Първенец, съобщиха от полицията.  Полицейската проверка установила, че до агресията се стигнало след скарване между двамата.  Образувано е досъдебно производство в Първо районно управление на полицията за хулиганство, а 25-годишният моторист е задържан..

публикувано на 05.09.24 в 11:44

Локализираха пожара над Белово, продължава гасенето на единични огнища

Локализиран е пожарът в иглолистна гора, който от вчера следобед гори в труднодостъпна местност над Белово. Продължава гасенето на пожара край Белово Говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов уточни, че на място гасят екипи на пожарната в Белово, Септември, Пазарджик заедно с представители на местното Горско стопанство и..

публикувано на 05.09.24 в 11:07

Повдигнаха 6 обвинения на пастрока, тормозил 5-годишно дете

Прокуратурата повдигна обвинение на 35-годишния Петър Чернев за нанасяне на средна телесна повреда на 5-годишно момче. На мъжа ще се търси отговорност и за принуда и изтезание на детето в условията на домашно насилие, както и за притежание на наркотици. Арестуваха "семейство", пребивало системно петгодишно дете (обновена) Операцията на..

публикувано на 05.09.24 в 09:56

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27