Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стоки менте иззе полицията от търговски център

Снимка: ОД на МВР Пловдив

Стоки със защитени търговски марки, продавани без разрешение, са иззети от търговски център в пловдивския кеартал "Изгрев" Пловдив при акция на  отдел „Икономическа полиция“. 

Обектите, в които са открити конфискуваните дрехи, обувки и аксесоари - общо 345 артикула,  са  стопанисвани от две юридически лица. 
Собствениците не са разполагали с необходимите документи, с които да удостоверяват връзка с правопритежателите на марките. 
Образувани са две досъдебни производства. Има и задържан.
 Работата по случая продължава под ръководството на районната прокуратура.

Още от категорията

ГЕРБ и "Кауза Пловдив" искат и.д. шеф в Онкото вместо д-р Цветков

21 общински съветници от ГЕРБ и Кауза Пловдив предлагат управителят на КОЦ-Пловдив д-р Парашкев Цветков да бъде освободен от поста и на негово място назначен временно изпълняващ длъжността до избора на титуляр.  Проектът им за решение е включен в дневния ред на сесията на местния парламент в четвъртък.  Позицията на двете групи идва след като на..

публикувано на 21.09.20 в 15:00

Втора паралелка в Пловдив учи онлайн заради първолак с COVID-19

Още една паралелка в Пловдив излиза в режим на онлайн обучение от днес. Причината е положителна проба на COVID-19 при първокласник от СУ "Св. Константин Кирил Философ".  23-ма ученици, класният ръководител и учител в занималнята са контактните на 6- годишния първокласник от  СУ „Св. Константин Кирил Философ“ Пловдив, който е Ковид – 19, съобщи..

обновено на 21.09.20 в 13:57
с. Баните, община Баните

Санитар в хоспис и детска учителка са с коронавирус в Смолян

Санитар в хоспис в  Мадан и учителка в детска градина в Смолян са сред 5-та новозаразени с коронавирус в родопската област. По информация на здравните власти, в момента се установяват контактните. Двадесет и едно  деца от детска градина „Славейче“ в смолянския квартал Райково са под карантина, след като тяхната учителка е дала положителен..

обновено на 21.09.20 в 13:56

Полицията в Пазарджик задържа 34- ма нелегелни мигранти

В групата на бежанците има жени и деца.  Първите четирима души са хванати от автопатрул на магистрала „Тракия“ в събота следобед. Късно същата вечер екипите на на магстралата засекли и друга група от 30 човека. Всички са били без документи и твърдели, че са от сирийски произход.  След проведен медицински преглед, нелегалните мигранти са..

публикувано на 21.09.20 в 13:49

Общината готви програма за управление на Спортния диспансер

Да се подобри материално – техническата база и мениджмънта на Спортния диспансер в Пловдив обеща директорът на Здравната дирекция в общината д-р Калин Калинов на среща с изявени спортисти.  Той призна, че при инспекцията си е установил неизползваеми посещения, амортизирана и стара медицинска апаратура, както и кадрови дефицит. Според олимпийския..

публикувано на 21.09.20 в 12:29