Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рони Ромеро гостува в Радио Пловдив преди концерта с Intelligent Music Project

10
Рони Ромеро и д-р Милен Врабевски в студиото на Радио Пловдив
Снимка: Радио Пловдив

Пет часа преди уникалният вокалист на Rainbow Рони Ромеро и Intelligent Music Project да взривят Античен театър-Пловдив световноизвестният певец гостува в студиото на Радио Пловдив

За трети път съм в Пловдив. Но това ще ми бъде първото шоу на Античен театър-Пловдив. За мен ще бъде изключително удоволствие да свиря отново с Intelligent Music Project. Всеки път е така, когато имам възможност да бъдем заедно. Голямо предимство е, че и Ричи Блекмор е свирил на този Античен театър-Пловдив. Съпругата му Кендис ми каза това. И аз ще им изпратя снимка от шоуто тази вечер, това заяви в студиото на Радио Пловдив Рони Ромеро.

Рони Ромеро с поздрав за слушатеите на Радио Пловдив

Концертът е от 21 часа, а в него Ромеро ще изпълни хитовете на Intelligent Music Project, на които автор и продуцент е д-р Милен Врабевски. Той включва песни от албумите “Sorcery Inside”, а също и “Life Motion”.

"Надяваме са да стане едно истинско шоу. В Пловдив винаги изкарваме чудесно, защото атмосферата е несравнима", каза доктор Милен Врабевски.

На сцената с Рони Ромеро ще излязат и едни от най-добрите български музиканти - Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Ромеро подчерта изключителния професионализъм на българските му колеги.

"Усещането е за една симбиоза между нас и това ме прави най-горд с участието ми в този проект", подчерта Ромеро.

Вече са приключили записите на новия албум на Intelligent Music Project. Той е озаглавен "The Creation".

Може би направих нещо като рекорд за книгата на Гинес, тъй като записахме всички тези песни за рекордно кратко време. Аз живея в Румъния в момента и се страхувах, че ще затворят границата. Мисля, че всички вокали ги записах за три дни. Обичам да работя с доктор Милен Врабевски. Той е изключителен като човек, но също така има една страхотна музикалност, която на мен много ми допада, каза още Ромеро.

„Деца до 14 години ще бъдат пускани безплатно на концерта, защото вкус се възпитава. А ние смятаме, че като достойна алтернатива на чалгизацията, е добре да се чуят нашите музикални послания, с които имаме много какво да кажем. Искам хората да усетят тръпката от едно искрено изпълнение, което има за цел не просто да даде едно добро доказателство за силата на  развлекателния жанр, а да ни накара да мислим – дали правим достатъчно за хората около нас, без да очакваме благодарност“, каза доктор Милен Врабевски.


Галерия

Още от категорията

"Тримонтиада 2021" идва в Радио Пловдив с "Прегръдка за обич"

Програмата на концертите от радиофестивала "Тримонтиада" тази година ще преминат под общото заглавие “Прегръдка с обич”. Това съобщи организаторът на фестивала, превърнал се в традиция за Пловдив, световноизвестният музикант и пианист маестра проф. Галина Врачева. Тя посочи, че тази година събитието ще включва четири концерта, които ще прозвучат от Първо..

публикувано на 21.06.21 в 10:51

"Преге" - наживо в Първо студио, когато "Пловдив чете"

Предаването за света на книгите „Преге“  ще се излъчи наживо пред публика в Първо студио на БНР - Радио Пловдив. Можете да го проследите и н а фейсбук страницата ни , където то ще бъде стриймвано.  Проявата е в рамките на литературния фестивал „Пловдив чете“.  Освен традиционното представяне на новите книги на седмицата и литературен календар,..

обновено на 19.06.21 в 08:34

Intelligent Music Project тръгна към турнето си от Първо студио на Радио Пловдив

Тази вечер в зала СИЛА е концерта на Intelligent Music Project с участието на Рони Ромеро от „Rainbow”, Карл Сентанс от „Nazareth“ и Боби Рондинели, който е бил барабанист на „Rainbow” и „Black Sabbat“.   Пет часа преди концерта те гостуваха с доктор Милен Врабевски в студиото на Радио Пловдив. „В зала СИЛА очаквайте едно..

публикувано на 25.05.21 в 16:00

Радио Пловдив е домакин на събития, посветени на театъра и сценични техники

От 14 до 19 март Първо студио на БНР-Пловдив ще е домакин на поредица от събития и работилници, посветени на театъра, философията, сценичните техники, звуковите образи и дигиталните технологии. Проектът "Ex corpore", стартира още през 2020 като част от програма „Наследство“ на "Пловдив 2019". В програмата тогава бе представена и онлайн..

публикувано на 10.03.21 в 16:24

Учители от Художествената гимназия показват "Пространства" в Радио Пловдив

Изложба " Пространства " на сдружение "Collegium pro arte+" на преподавателите от НХГ "Цанко Лавренов" ще бъде открита във вторник, 23 февруари , в Културния център на Радио Пловдив. Събитието е организирано с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници и Радио Пловдив. Експозицията показа произведения в различни стилове, жанрове и..

обновено на 23.02.21 в 09:30