Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Рони Ромеро гостува в Радио Пловдив преди концерта с Intelligent Music Project

10
Рони Ромеро и д-р Милен Врабевски в студиото на Радио Пловдив
Снимка: Радио Пловдив

Пет часа преди уникалният вокалист на Rainbow Рони Ромеро и Intelligent Music Project да взривят Античен театър-Пловдив световноизвестният певец гостува в студиото на Радио Пловдив

За трети път съм в Пловдив. Но това ще ми бъде първото шоу на Античен театър-Пловдив. За мен ще бъде изключително удоволствие да свиря отново с Intelligent Music Project. Всеки път е така, когато имам възможност да бъдем заедно. Голямо предимство е, че и Ричи Блекмор е свирил на този Античен театър-Пловдив. Съпругата му Кендис ми каза това. И аз ще им изпратя снимка от шоуто тази вечер, това заяви в студиото на Радио Пловдив Рони Ромеро.

Рони Ромеро с поздрав за слушатеите на Радио Пловдив

Концертът е от 21 часа, а в него Ромеро ще изпълни хитовете на Intelligent Music Project, на които автор и продуцент е д-р Милен Врабевски. Той включва песни от албумите “Sorcery Inside”, а също и “Life Motion”.

"Надяваме са да стане едно истинско шоу. В Пловдив винаги изкарваме чудесно, защото атмосферата е несравнима", каза доктор Милен Врабевски.

На сцената с Рони Ромеро ще излязат и едни от най-добрите български музиканти - Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Ромеро подчерта изключителния професионализъм на българските му колеги.

"Усещането е за една симбиоза между нас и това ме прави най-горд с участието ми в този проект", подчерта Ромеро.

Вече са приключили записите на новия албум на Intelligent Music Project. Той е озаглавен "The Creation".

Може би направих нещо като рекорд за книгата на Гинес, тъй като записахме всички тези песни за рекордно кратко време. Аз живея в Румъния в момента и се страхувах, че ще затворят границата. Мисля, че всички вокали ги записах за три дни. Обичам да работя с доктор Милен Врабевски. Той е изключителен като човек, но също така има една страхотна музикалност, която на мен много ми допада, каза още Ромеро.

„Деца до 14 години ще бъдат пускани безплатно на концерта, защото вкус се възпитава. А ние смятаме, че като достойна алтернатива на чалгизацията, е добре да се чуят нашите музикални послания, с които имаме много какво да кажем. Искам хората да усетят тръпката от едно искрено изпълнение, което има за цел не просто да даде едно добро доказателство за силата на  развлекателния жанр, а да ни накара да мислим – дали правим достатъчно за хората около нас, без да очакваме благодарност“, каза доктор Милен Врабевски.


Галерия

Още от категорията

МОН и БНР със съвместни подкаст - уроци по музика

Министерството на образованието и науката и Българското национално радио обединиха своите усилия да подготвят, осъществят и разпространят подкаст уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища Епизодите са подготвени от учители по музика от български училища и са публикувани на интернет сайта на БНР...

обновено на 31.07.20 в 10:37

Бал в ефира на БНР за абитуриентите от клас 2020

Най-актуалните хитове и страхотно DJ-парти подготвя Българското национално радио за всички абитуриенти. Балът в ефира на клас 2020 ще започне в 0:20 часа в нощта на 24 срещу 25 май в специално издание на „Нощен Хоризонт“, а всички регионални радиостанции на БНР ще го излъчват в цялата страна. DJ Мартен Роберто и Станислава Пирчева ще са водещи на..

обновено на 25.05.20 в 08:23

Македонски художник гостува в Културния център на Радио Пловдив

Изложба живопис „Космически пейзажи“ на  известния македонски художник  Деян Иванов – Маргус се представя в Културния център на Радио Пловдив. Картините са абстрактни, с усещането за реален сън и носят силна емоционалност и копнеж по Вселената. Авторът използва съвременна техника  на напластяване на фактура и цвят, които придават..

публикувано на 10.03.20 в 06:10

James Wylie &Yako Trio откриват новия сезон на "Камерна сцена" в Радио Пловдив

Първо студио на Радио Пловдив отново ще е домакин на джаз концертите на "Камерна Сцена Пловдив". Новият 11-и сезон ще открият  James Wylie & Yako Trio на 05 март от 19 часа.  James Wylie от Нова Зенландия,  саксофонистът и композитор, е специалният гост за концерта.  Мултиинструменталист и композитор James Wylie е роден в Уелингтън, като..

обновено на 05.03.20 в 07:19

Легендарни БГ спортисти гостуват в Радио Пловдив за 25 години "Антена спорт"

По нетрадиционен начин екипът на БНР – Радио Пловдив ще отбележи тази събота, 29 февруари, 25-годишнината на обичаното и любимо предаване на хиляди слушатели „Антена спорт”.  Олимпийски, световни, европейски шампиони и рекордьори, легендарни футболисти, ръководители и съдии ще гостуват в Първо студио на Радиото, за да вземат участие на живо в..

обновено на 29.02.20 в 07:50