Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рони Ромеро гостува в Радио Пловдив преди концерта с Intelligent Music Project

10
Рони Ромеро и д-р Милен Врабевски в студиото на Радио Пловдив
Снимка: Радио Пловдив

Пет часа преди уникалният вокалист на Rainbow Рони Ромеро и Intelligent Music Project да взривят Античен театър-Пловдив световноизвестният певец гостува в студиото на Радио Пловдив

За трети път съм в Пловдив. Но това ще ми бъде първото шоу на Античен театър-Пловдив. За мен ще бъде изключително удоволствие да свиря отново с Intelligent Music Project. Всеки път е така, когато имам възможност да бъдем заедно. Голямо предимство е, че и Ричи Блекмор е свирил на този Античен театър-Пловдив. Съпругата му Кендис ми каза това. И аз ще им изпратя снимка от шоуто тази вечер, това заяви в студиото на Радио Пловдив Рони Ромеро.

Рони Ромеро с поздрав за слушатеите на Радио Пловдив

Концертът е от 21 часа, а в него Ромеро ще изпълни хитовете на Intelligent Music Project, на които автор и продуцент е д-р Милен Врабевски. Той включва песни от албумите “Sorcery Inside”, а също и “Life Motion”.

"Надяваме са да стане едно истинско шоу. В Пловдив винаги изкарваме чудесно, защото атмосферата е несравнима", каза доктор Милен Врабевски.

На сцената с Рони Ромеро ще излязат и едни от най-добрите български музиканти - Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов. Ромеро подчерта изключителния професионализъм на българските му колеги.

"Усещането е за една симбиоза между нас и това ме прави най-горд с участието ми в този проект", подчерта Ромеро.

Вече са приключили записите на новия албум на Intelligent Music Project. Той е озаглавен "The Creation".

Може би направих нещо като рекорд за книгата на Гинес, тъй като записахме всички тези песни за рекордно кратко време. Аз живея в Румъния в момента и се страхувах, че ще затворят границата. Мисля, че всички вокали ги записах за три дни. Обичам да работя с доктор Милен Врабевски. Той е изключителен като човек, но също така има една страхотна музикалност, която на мен много ми допада, каза още Ромеро.

„Деца до 14 години ще бъдат пускани безплатно на концерта, защото вкус се възпитава. А ние смятаме, че като достойна алтернатива на чалгизацията, е добре да се чуят нашите музикални послания, с които имаме много какво да кажем. Искам хората да усетят тръпката от едно искрено изпълнение, което има за цел не просто да даде едно добро доказателство за силата на  развлекателния жанр, а да ни накара да мислим – дали правим достатъчно за хората около нас, без да очакваме благодарност“, каза доктор Милен Врабевски.


Галерия

Още от категорията

Уляна Ненова - Тодоро показва "Спомени от вечността" в Радио Пловдив

Художничката Уляна Ненова открива изложба в Културен център на Радио Пловдив на 19 януари. Тя е озаглавена „Спомени от вечноста” и с нея авторката ни напомня за отдавна забравени, скрити в сърцата ни спомени от детството. Уляна Ненова-Тодоро е завършила Националната Художествена Академия в София. Нейният творчески път се преплита с..

обновено на 19.01.21 в 07:20

Весела Коледа и щастлива Нова година от Радио Пловдив

Радио Пловдив желае на всичките си слушатели, читатели и приятели Честито Рождество Христово и щастлива Нова 2021-а година! Бъдете здрави, щастливи, ведри и изпълнени с радост!  Светли и уютни празници!

публикувано на 22.12.20 в 14:39

Бетовен звучи в "Тримонтиада 2020" от Залцбург, Цюрих и Пловдив

Любителите на класическата музика отново ще могат да се насладят на Международния фестивал за класическа музика „Тримонтиада“.  Два юбилейни концерта, посветени на 250- годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен, са подготвили организаторите на фестивала.   Слушателите на БНР - Радио Пловдив могат да станат част от събитието онлайн на 26 и..

публикувано на 18.11.20 в 15:13

Премиера на втората част на книгата "Великите европейци" в Радио Пловдив

Дългоочакваната втора част на книгата „Великите европейци“ ще бъде представена на 29 октомври, четвъртък, от 18 часа, в Първо студио на Радио Пловдив. Премиерата е част от културните събития, свързани с 65-годишнината на Радио Пловдив, и част от програмата „Пловдив чете“.  Втората книга „Великите европейци“, издадена от..

обновено на 29.10.20 в 06:50

Йордан Йорданов с поетично-музикален спектакъл в Радио Пловдив

Тази неделя, от 11.00 часа, в Първо студио на Радио Пловдив, ще бъде представен поетично-музикалният спектакъл „Ролята на музиката и изкуствата в образованието, и културния живот“. Събитието е свързано с книгата „Обща теория на образованието – системи и модули”, на писателя и общественик  Йордан Р. Йорданов. Книгата е изготвена като учебник, в..

обновено на 28.10.20 в 18:53