Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 са новите случаи, сред тях дете на 9 години, трима са в болница

Нов случай на заразен с Ковид-19 в Община Пловдив

Повече излекувани от новите болни в Пловдив за последното денонщие

| обновено на 07.08.20 в 15:05

46 оздравели срещу 35 новорегистрирани с COVID-19, сочи справката за област Пловдив от днес.

Нов случай на служител на Община Пловдив с положителен тест за COVID - 19. Експертът работи в сградата на пл. "Централен" № 1. Във връзка с това са взети всички мерки по дезинфекция и превенция. Сградата ще бъде допълнително обработена и в понеделник, затова работата с граждани ще започне в 9.00 часа.

Сред новите случаи има санитарка от COVID отделението в МБАЛ „Св. Каридад“, която е на домашно лечение. Изследвани са всички нейни колеги, сред които няма положителни.

Най-младият пациент е момиче на 9г. от Община Родопи, контактно на майка си – на домашно лечение. Най-възрастният пациент е жена на 90 г. от Община Карлово, която също е под карантина в дома си.

През последното денонощие има 3-ма хоспитализирани – мъже от гр. Пловдив на 84г., 60г. и 25г. Те са в задоволително състояние.

Отново най-много са регистрираните в гр. Пловдив - 27. Трима са от Община Родопи. По двама от общините Марица и Карлово и един от Асеновград.

 „През последната седмица виждаме, че се очертава положителна тенденция за увеличаване броя на излекуваните от сериозното заболяване. Все още, обаче не е малък и броят на ново заболелите, което отново показва, че трябва да се спазват мерките и всеки един от нас да бъде внимателен.

В понеделник ще бъде свикан Областният медицински щаб, който ще анализира ситуацията и заетостта на легловата база в отделенията за лечение на коронавирус.

Справка по общини:  Пловдив – 699,  Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 79, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 29, Асеновград – 50, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 12, Сопот - 9.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24