Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 училища в Пловдив и областта имат нови директори

Приключиха конкурсите за директори в част от училищата в Пловдив и региона. От РУО - Пловдив съобщиха, че предстои през следващата седмица да станат ясни и останалите нови назначения за всички 31 училища. Там директорите бяха пенсионирани, или пък заемаха длъжността до конкурс.

Нов директор на Хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив ще бъде Емил Начев, който управляваше през последните четири години Средното училище "Найден Геров" в район Източен. 

Бившият експерт по приобщаващо образование от Регионалното управление на образованието и доскорошен заместник - директор на Математическата гимназия Ирена Душкова застава начело на СУ „Паисий Хилендарски”. Тя е кандидатът с най-висок брой точки от първия етап на конкурса за директори – 49 от максимални 50. Душкова е логопед, психолог, специален педагог по образование и докторант в Пловдивския университет.

31-годишният Пламен Стоилов спечели надпреварата за СУ „Пейо Яворов”. Преподавателят по философия от СУ „Черноризец Храбър“ се състезава за три училища. Той е завършил средно образование в  ПГ по архитектура, строителство и геодезия, а сега е докторант в Пловдивския университет.

Без титуляр остана Националната търговска гимназия "Васил Левски", защото комисията не излъчи победител от явилите се трима кандидати. Там училището ще ръководи Весела Цекова, която е заместник-директор. 

На сайта на РУО са публикувани имената на новите директори:

Генка Христова – ОУ “Неофит Рилски” – гр. Баня
Лука Мачев – СУ “Христо Проданов” – гр. Карлово
Стефан Филчев – ПГ по ж.п. транспорт “Христо Смирненски” – гр. Карлово
Донка Георгиева – ОУ “Панайот Волов” – гр. Асеновград

Боряна Андонова – СУ “Отец Паисий” – гр. Куклен
Таня Милушева – ОУ “Христо Ботев” – с. Йоаким Груево
Димитър Стефанов – ОУ “Христо Ботев” – с. Крумово
Петя Кирилова – ОУ “Неофит Рилски” – с. Ягодово

Диана Генова – ОУ “Гео Милев” – с. Белозем
Борис Бабугеров – ОУ “Георги Бенковски” – с. Бенковски
Мария Неделчева – ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Войводиново
Силвия Стойчева – ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Костиево

Димитър Стефанов – НУ “Климент Охридски” – гр. Пловдив
Михаил Крантов – ОУ “Панайот Волов” – гр. Пловдив
Михаил Казанджиев – ПГ по КИТ “д-р Иван Богоров” – гр. Пловдив
Десислава Стаменова – ОУ “Драган Манчов” – гр. Пловдив

Катерина Додова – ПГ по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Пловдив
Тинка Баланова – ОУ “Стоян Михайловски” – гр. Пловдив
Емил Начев – Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Пловдив
Ирена Душкова – СУ “Св. Паисий Хилендарски” – гр. Пловдив
Мариана Златанска – СУ “Димитър Матевски” – гр. Пловдив
Пламен Стоилов – СУ “Пейо Крачолов Яворов” – гр. Пловдив

За две училища няма класирани кандидати и ще се управляват от временно изпълняващ длъжността директор. Ангел Шиков ще е начело на ОУ “Д-р Петър Берон” в с. Чалъкови, а Ирина Колева – на ОУ “Васил Левски” в Хисаря.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

обновено на 25.04.24 в 07:57

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването..

публикувано на 25.04.24 в 06:40

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08