Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

22 училища в Пловдив и областта имат нови директори

Приключиха конкурсите за директори в част от училищата в Пловдив и региона. От РУО - Пловдив съобщиха, че предстои през следващата седмица да станат ясни и останалите нови назначения за всички 31 училища. Там директорите бяха пенсионирани, или пък заемаха длъжността до конкурс.

Нов директор на Хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" - Пловдив ще бъде Емил Начев, който управляваше през последните четири години Средното училище "Найден Геров" в район Източен. 

Бившият експерт по приобщаващо образование от Регионалното управление на образованието и доскорошен заместник - директор на Математическата гимназия Ирена Душкова застава начело на СУ „Паисий Хилендарски”. Тя е кандидатът с най-висок брой точки от първия етап на конкурса за директори – 49 от максимални 50. Душкова е логопед, психолог, специален педагог по образование и докторант в Пловдивския университет.

31-годишният Пламен Стоилов спечели надпреварата за СУ „Пейо Яворов”. Преподавателят по философия от СУ „Черноризец Храбър“ се състезава за три училища. Той е завършил средно образование в  ПГ по архитектура, строителство и геодезия, а сега е докторант в Пловдивския университет.

Без титуляр остана Националната търговска гимназия "Васил Левски", защото комисията не излъчи победител от явилите се трима кандидати. Там училището ще ръководи Весела Цекова, която е заместник-директор. 

На сайта на РУО са публикувани имената на новите директори:

Генка Христова – ОУ “Неофит Рилски” – гр. Баня
Лука Мачев – СУ “Христо Проданов” – гр. Карлово
Стефан Филчев – ПГ по ж.п. транспорт “Христо Смирненски” – гр. Карлово
Донка Георгиева – ОУ “Панайот Волов” – гр. Асеновград

Боряна Андонова – СУ “Отец Паисий” – гр. Куклен
Таня Милушева – ОУ “Христо Ботев” – с. Йоаким Груево
Димитър Стефанов – ОУ “Христо Ботев” – с. Крумово
Петя Кирилова – ОУ “Неофит Рилски” – с. Ягодово

Диана Генова – ОУ “Гео Милев” – с. Белозем
Борис Бабугеров – ОУ “Георги Бенковски” – с. Бенковски
Мария Неделчева – ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Войводиново
Силвия Стойчева – ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Костиево

Димитър Стефанов – НУ “Климент Охридски” – гр. Пловдив
Михаил Крантов – ОУ “Панайот Волов” – гр. Пловдив
Михаил Казанджиев – ПГ по КИТ “д-р Иван Богоров” – гр. Пловдив
Десислава Стаменова – ОУ “Драган Манчов” – гр. Пловдив

Катерина Додова – ПГ по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Пловдив
Тинка Баланова – ОУ “Стоян Михайловски” – гр. Пловдив
Емил Начев – Хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Пловдив
Ирена Душкова – СУ “Св. Паисий Хилендарски” – гр. Пловдив
Мариана Златанска – СУ “Димитър Матевски” – гр. Пловдив
Пламен Стоилов – СУ “Пейо Крачолов Яворов” – гр. Пловдив

За две училища няма класирани кандидати и ще се управляват от временно изпълняващ длъжността директор. Ангел Шиков ще е начело на ОУ “Д-р Петър Берон” в с. Чалъкови, а Ирина Колева – на ОУ “Васил Левски” в Хисаря.
Още от категорията

Протест пред протестантски храм в Коматево

Хора от пловдивския квартал Коматево се събраха на спонтанен протест пред протестантската църква „Жътвари“. Те твърдят, че от църквата примамват с лакомства деца от квартала, както и че доскоро върху сградата на улица „Захаридово“ е имало табела „Църква за деца“.  Веселин Великов от ръководството на църквата обясни, че това е религиозен храм и в..

публикувано на 16.05.21 в 15:07

Рибари искат оповестителна система по Въча

Близо 50 души се събраха на протест край ВЕЦ-Кричим на пътя Кричим Девин. Недоволството им е заради инцидента на 1 май, при който 60-годишен рибар от Пазарджик загина заради висока водна вълна на реката. Според протестиращите трагичният инцидент е станал заради внезапното изпускане на водата от централите на НЕК, което е предизвикало приливна вълна...

публикувано на 16.05.21 в 14:53

203 нови случаи на коронавирус

Новите случаи на заразени с коронавирус са 203 при направени 7281 теста. Това прави 2, 78% положителни проби. В Пловдив новите случаи са 21, в Пазарджик-6, в Смолян-4. 4839 са пациентите, които се лекуват в болница, като 503 от тях са в интензивни отделения.   За изминалото денонощие са починали 7 души, излекувани са 334. Поставените ваксини са..

обновено на 16.05.21 в 08:08

В Батак почитат героите от Априлското въстание

В Батак продължават проявите, посветени на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.  Тази вечер от 18 ч. ще се отслужи  празнична вечерня в храма „Св. Неделя“. Ще бъдат поднесени венци и цветя в църквата. От 21 ч. започва тържествената заря-проверка и празничен концерт. Утре, 17 май, ще бъде отслужена света литургия в историческата..

обновено на 16.05.21 в 08:07

Хора с рядко заболяване търсят подкрепа

Под надслов „Моята длан е за теб” се отбелязва международния ден на рядкото заболяване придобит и наследствен ангиоедем. „Асоциация НАЕ” за поредна година  дава гласност  на каузата си, за да бъде забелязана от обществото. Наследствения ангиоедем е рядка диагноза, която влошава сериозно качеството на живот на болните и техните семейства,..

публикувано на 16.05.21 в 08:07