Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протестиращите в Пловдив искат и оставка на МВР министъра

| обновено на 08.08.20 в 10:20

Протестно шествие тръгна и тази вечер по главната улица на Пловдив с отправна точка от площада пред Общината. 

Групата, понесла знамена и плакати, повтори традиционните вече искания за оставка на цялото правителство, заедно с тази на главния прокурор Иван Гешев. 

Нов елемент  са  протестните лозунги срещу разпръскването на палатковия лагер от снощи, ситуиран на кръстовището до Баня Старинна и категоричната забрана на полицията срещу опитите за блокиране на пътни артерии и нови палаткови лагери. 

Шествието, от около 300 души  пристигна пред сградата на пловдивската полиция, на ул. "Богориди". 

Там протестиращите  скандираха лозунги за оставката вече и на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски. 

В негово лице те заявиха, че виждат прекия виновник за снощната полицейска акция, при която бяха разтурени  палатковите лагери в цялата страна и разпръснати хората, блокирали улици и булеварди. 

Проявата протича без инциденти, охранявана от малкък кордон полицаи, застанали пред входа на Областната дирекция на МВР в Пловдив, а събралите се ги поздравиха с ръкопляскания. 


Униформените категорично отказаха да позволят на шествието да премине по уличното платно на булевард "Шести септември" в посока към Баня Старинна. 

В замяна, те поеха ескортирането на протестиращите през подлеза на бившата аптека "Марица", по пешеходната зона към  паметника на Съединението на едноименния площад. 

Там участници в митинга произнесоха спонтанни речи, обединени от общите искания за оставки на управляващите и призиви за нестихващи протести. 

Събитието приключи мирно и без никакви инциденти, като събралите се постепенно се разотидоха. 

Още от категорията

Кривата на заразата в Пловдивска област върви надолу

34 са новодиагностицираните пациенти с Ковид-19 за изминалото денонощие, като  сред новозаболелите има един санитар. Регистрирана е и болна учителка от ДГ „Детелина“ в Раковски. Под карантина са поставени 28 контактни деца и двама души от персонала.  В специализираните ковид отделения в момента лежат 326 пациенти.  За денонощието от Спешна помощ..

публикувано на 20.01.21 в 16:10

Пловдивска област извън червената зона, намаляват Covid леглата

Да се намалят леглата за лечение на Covid-19 в Пловдив и областта. Това реши Медицинският щаб на свое заседание. Според решението терапевтичните легла за  Covid пациенти се намаляват от 1 056 на 687. За интензивно лечение се редуцират от 103 на 85. Основание за редуцирането на леглата е това, че област Пловдив излезе от червената зона и..

обновено на 20.01.21 в 15:15

Жители на родопски села готвят протест и блокада, искат път

На 23 февруари жители на четири родопски села излизат на протест пред Областното пътно управление в Пловдив с настояване за основен ремонт на пътя от разклона за Бойково до Ситово и Лилково.  Ако ремонтът не се случи, на 27 февруари живеещи в Ситово, Лилково, Брезовица и Плочник ще блокират Околовръстното шосе на Пловдив при кръстовището на..

обновено на 20.01.21 в 15:15

Арестуваха педофили, споделяли в мрежата порно с деца

При с пециализираните полицейска операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца  ГДБОП задържа двама мъже . Действията са осъществени на територията на София и Пловдив от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура Пловдив и Софийска районна прокуратура.  Двамата арестувани..

публикувано на 20.01.21 в 14:56

ВиК аварии оставиха без вода райони в Пловдив

Поредица ВиК аварии оставя днес без вода или с нарушено водоподаване централни жилищни райони в Пловдив и три селища в региона. Заради прекъснати водопроводи на сухо до 15 ч. следобед остават живеещите в района на ул. „Капитан Райчо“ №70, по ул. „Гладстон“ №58 (срещу Градския дом на Културата) и по ул. „Силиврия“ №22 в Кючук Париж.  До обед е..

обновено на 20.01.21 в 12:18