Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна строежът на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Първа копка на изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград направиха областният управител Дани Каназирева, кметът на Куклен Мария Белчева и собственикът на фирмата - изпълнител "ИСА 200" Юлиян Инджов. 

За осъществяването на реконсгрукцията в рамките на година и половина са отчуждени 131 частни имота, от които 40 са в община Куклен. Процедурите са финализирани без възражения. 63 дка земеделска земя са преотредени за изграждането на локалните трасета, уточни Каназирева. 

Платната ще бъдат с обща дължина 20 км, двулентови, с 6 м широчина. Цената на реконструкцията е 19 милиона лева.

Инджов се ангажира строителството, което е част от големия стратегически проект на областния управител за изграждане на околовръстното трасе на Пловдив, да бъде напълно завършено в срок от една година. 

Той подчерта, че локалните трасета са от изключителна важност за бизнеса, за елиминиране на опасността от произшествия и за по-удобна връзка с главния път, по който в рамките на денонощие преминават между 23 и 24 хиляди автомобила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Лекуват в Пловдив турското семейство от катастрофата

С различни наранявания  са членовете на четиричленното турско семейство, което катастрофира  на 139 км. в пловдивския участък на АМ „Тракия“,  съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  Състоянието на едно от двете деца е по-сериозно, понеже то  е с фрактура на подбедрицата. Другите са с наранявания по главата, гръдния кош, таза и коремни травми...

обновено на 07.08.24 в 18:05

Засякоха БМВ да лети с 210 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив

На пътя Пловдив – Пазарджик лек автомобил БМВ е бил засечен с 210 км/ч, със 120 км над ограничението, съобщиха от пазарджишката полиция. Предвидената глоба е в размер на 1200 лв., а ако е повторна, санкцията ще бъде двойна, т. е. 2400 лв. В рамките само на едно денонощие с помощта на технически средства в Пазарджишка област са засечени..

публикувано на 07.08.24 в 16:01

Проф. Янчева поиска кметовете да обезопасят депата срещу пожари

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева изпрати писмо до всички кметове на общини с искане за затягане на противопожарните мерки в депата за твърди битови отпадъци и за действия по разчистване на незаконните сметища. „След пожара в депото в Цалапица е необходимо да се обърне специално внимание при експлоатацията на депата в Пловдив,..

публикувано на 07.08.24 в 15:47

Кметът отвори за ваканцията училищните дворове в Пловдив, изненада директорите

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров. Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа,..

обновено на 07.08.24 в 14:58

Небрежност причини два пожара

Пожар, причинен от небрежност, унищожи покрив на необитаема жилищна постройка и навес със складиран дървен материал в Съединение. Пламъците са  засегнали частично и покрив на съседна двуетажна къща.  Огънят е тръгнал от съседен двор, където мъж е запалил сухи треви. Инцидентът е станал около 19 часа снощи. Часове по-рано детска игра с огън..

обновено на 07.08.24 в 14:51