Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Традиции и бъдеще в България

| обновено на 11.08.20 в 14:45

Семейни традиции и уроци по живот! Така можем накратко да опишем историята на днешния събеседник Митко Кацев – инжинер по компютърни науки, със специалност киберсигурност и четвърто поколение пчелар.Една колкото романтична история, толкова и перспективна от гледна точка на професионално развитие със смисъл! Главните герои в нея са Митко и съпругата му Джен, които преобръщат живота си, за да го построят в другия край на света, след наследството, което получават като подарък, в деня на своята сватба. Обратно на очакванията за милиони в банкова сметка, това наследство е имот в България, населен с пчелни семейства.

Няколко месеца след стъпката , която предприема младото семейство , света преживява невиждани промени. 

Какво открива младото семейство в България, как виждат бъдещето си, какъв е техния план в личен и обществен смисъл, и как се изменя, за да е устойчив,  ще чуете в интересния ни разговор, в прикаченото аудио!


България пълна с възможности за развитие! Това е вкуса, който оставя срещата ни с Митко – решен  да постигне бъдещето си в България! По един по различен начин, по един различен път! Не знам защо, но есенцията от разговора ни събирам в думите на събеседника си – "Виждам пътя не като предпоставка и среда за това  как аз да живея живота си, а като среда, която мога да променям!"

Надявам се скоро отново  ще имаме среща със семейството на Митко и съпругата му Джен, в която отново ще звучат обнадеждено и ще предават това на всеки , който е готов да погледне извън коловозите на неслучването!Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Любен Станев. Софийски история. 246 стр., ок. 3А, SteptoBulgaria, 2024. Митко Новков. Вслушване.  304 стр., ок. 4А, Жанет 45, 2024. Кевин Айърлинд. Назад-напред. 212 стр., 4А, Фондация „Европа и светът“,..

публикувано на 20.05.24 в 10:08

АМТИИ е домакин на 60-тия фестивал на камерната музика

С десет концерта, три майсторски класа, симпозиум, посветен на цигулката, и представяне на книга започва 60-ият Международен фестивал на камерната музика – Пловдив. Тази година фестивалът посреща изпълнители от Австрия, Сърбия, Германия, Италия, Чехия, Франция, Узбекистан и България. Събитието започва на 26 май и продължава до 16 юни. Проф...

публикувано на 20.05.24 в 09:57

Изложба "Писателите и Пловдив" на Римския стадион

„Писателите и Пловдив“ – е първата по рода си изложба, която се открива тази вечер от 18 часа на площад „Римски стадион“. Проявата е организирана от Дружеството на пловдивските писатели със съдействието на община Пловдив в навечерието на 24 май. На външната изложбена площ, разположена на площад „Римски стадион“, зрителите ще имат..

публикувано на 20.05.24 в 06:33

Изключителен интерес към експозициите на ГХГ-Пловдив

Повече от 2100 посетители са разгледали изложбите в Градска художествена галерия в Пловдив по време на Европейската нощ на музеите. Постоянните експозиции и временните изложби са видени тази нощ от пловдивчани и гости на града – поотделно и семейно с децата им, за да ги срещат с българското изобразително изкуство.  Над 1200 души са посетили..

обновено на 19.05.24 в 17:32

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18