Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Четирима в Община Пловдив с коронавирус, сред тях и главният архитект

| обновено на 12.08.20 в 15:56

4-ма служители от община Пловдив са с положителен тест за COVID-19. "Случаите са от понеделник насам, хората са в добро състояние и са карантинирани в домашна среда". Това съобщи за Радио Пловдив председателят на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов, като заради конфиденциалност, не пожела да уточни имената на заразените. 

Припомням, че във фейсбук профила си главният архитект на общината Димитър Ахрянов сам обяви, че е с потвърдена проба за коронавирус. От пресцентъра на общината съобщиха, че заразените работят в сградата на площад "Централен". 

„Общинската администрация е извадка на обществото. Това, което се случва в община Пловдив, е нещо нормално, част от всичко, което се случва в цялата страна и в града“, каза д-р Калинов.

Той обясни, че са взети необходимите противоепидемични мерки. От понеделник всяка сутрин се правят на групи ПСР изследвания на служителите, които са на първа линия и които желаят. По думите на Калинов, нито един до този момент не си е платил сам теста, ползват се бюджетни средства. 

Раздадени са индивидуални предпазни средства, въведен е дистанционен режим на работа там, където това е възможно, а в стаите е направена организация да работи само по един човек. „Няма опасения за разпространение на инфекцията“, категоричен е още д-р Калинов.

Припомняме, че преди седмица с коронавирус беше диагностициран кметът на район "Източен" Иван Стоянов, а преди него и Руска Вълева, шеф на PR-отдела на Общината.


Още от категорията

Хиляди светлини осветиха предпразнично Пловдив

Светлините на голямата елха на площад "Стефан Стамболов" осветиха предпразнично Пловдив в края на първия декемврийски ден.  Хилядите лапички по 13-метровото дърво, заело мястото на фонтана в центъра града, бяха символично запалени от шестгодишно момиче в присъствието на зам.-кметовете на Пловдив и Дядо Коледа.  За първи път, заради..

публикувано на 01.12.20 в 18:01

ДГ "Зора" открива яслена група за деца на медици

По разпореждане на кмета Здравко Димитров се откриват яслени групи за децата до  3-годишна възраст на медици. От днес те могат да подават директно документи чрез  официалния сайт на Община Пловдив за яслената група на ДГ „Зора“. Родителите трябва да са лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари, шофьори или друг медицински персонал и в момента да..

публикувано на 01.12.20 в 17:19

С 35% са намалели пътниците в градския транспортв Пловдив

С близо 35% са намалели пътниците в градския транспорт заради дистанционното обучение на учениците и студентите и хората, които работят от вкъщи, сочи анализът на Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта“. В работни дни колите на градския транспорт продължават да се движат с делнично разписание, като в пиковите часове, сутрин и вечер,..

публикувано на 01.12.20 в 16:20

Разпространението на Ковид -19 в Смолянска област забавя ход

Новите регистрирани случаи на COVID19 намаляват за четвърта поредна седмицапо данни на Областния оперативен щаб.  Тридесет и осем са новите регистрирани лица с Ковид-19 в областта за миналото денонщие.  Положителни са лекар от извънболничната помощ и медицинска сестра от детско заведение в община Смолян.  Хоспитализирани са 21, а изписаните..

публикувано на 01.12.20 в 16:15

И Славчо Атанасов се бори с Covid-19

Пловдивският депутат и бивш кмет на града Славчо Атанасов е с КОВИД-19. Днес е излязъл положителният резултат от PCR-теста му. Той се чувства добре и е на домашно лечение, каза пред Радио Пловдив PR-ът на НФСБ Румяна Тодорова. Славчо Атанасов е заявил, че ще продължи да работи, като участва в заседанията на парламента онлайн. За заседанията..

обновено на 01.12.20 в 15:54