Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

41 оздравели и 13 нови болни с Ковид-19 в Пловдивска област

| обновено на 13.08.20 в 16:34

По данни на РЗИ, в областта през последното денонощие 41 човека с коронавирус са оздравели. За същия период приети за болнично лечение са 4-ма, които са в задоволително състояние. От новорегистрираните 13 случая 9 са от Пловдив, от община Асеновград - двама, от общините Куклен и Марица - по един. Сред новите болни от Пловдив са и двама служители от сградата на Община Пловдив на пл. "Централен". С тях общият брой на установените случаи на общински служители с коронавирус стават общо шест. "Няма заболели медици и деца. Няма нови огнища", съобщи още Каназирева.

Продължава тестването на служителите от различните звена от администрацията, за да  се гарантира тяхната безопасност, както и тази на гражданите, които обслужват. 

В момента в болница са настанение 134 души, от тях с потвърден COVID- 19 са 122. На интензивно лечение са 6 пациенти. Оздравелите от началото на коронаворусната инфекция в областта са 622, което е повече от половината от регистрираните до момента с COVID-19 - 1157.

Със сърдечни заболявания и диабет през последните 24 часа с коронавирус са починали жена на 72 години и 62 годишен мъж.

​Шест частни болници до понеделник трябва да съобщят писмено дали ще участват с екипи в лечението на COVID-19 или ще разкрият в базите си легла за инфекцията, стана ясно след проведената в Областната управа среща с представители на здравни заведения, които досега не бяха ангажирани с коронавируса.

„Има известни проблеми, но смятам, че ще ги преодолеем. Трябва да сме готови както за коронавируса, така и за сезонния грип, като сега подготвим болниците за следващите месеци и намалим тежестта върху здравната система. В един такъв момент е важна солидарността между болниците. Мисля, че в Пловдив успяхме да постигнем именно това,” коментира областният управител Дани Каназирева след срещата.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жители на Павелско блокираха пътя Смолян - Пловдив заради безводието

Жители на родопското село Павелско в община Чепеларе блокираха частично пътя Смолян – Пловдив заради безводието в населеното място. Блокадата продължи от 12 да 13 часа., като на място бяха около 400 местни жители. И от двете страни - и в посока Смолян, и в посока Пловдив, имаше задръстване колони от автомобили. Задръстването предизвика..

обновено на 25.08.24 в 15:23

Тапа на АМ "Тракия" край Пловдив заради катастрофа

Катастрофа с две коли е причината за сериозно задръстване на АМ "Тракия" край Пловдив. Ударът е бил между джип и лек автомобил. И двете возила са се забили в мантинелата. Джипът е с поражения в предната част, а колата е със смачкана задна част. Шофьори споделят, че задръстването вече е над 10 километра. Имало е водачи, които са се..

публикувано на 25.08.24 в 15:23

Колоездачната обиколка преминава по Подбалканския път

От днес до 29 август, четвъртък, ще се проведе 71-та Международна колоездачна обиколка на България.  За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Обиколката днес ще стартира от..

обновено на 25.08.24 в 12:17

Полицията в Пловдив задържа трима души, източвали банкови сметки

Участници в схема за източване на чужди банкови сметки са задържани при спецакция на служители от отдел "Икономическа полиция" в Пловдив. В ареста са 32-годишна жена и двама криминално проявени и осъждани мъже – на 41 и 59 години. Операцията е проведена след придобита оперативна информация, че тримата участват в схема за изготвяне и..

публикувано на 25.08.24 в 11:02

Жителите на Павелско на протест срещу безводието

Жители на родопското село Павелско, община Чепеларе излизат на протест срещу сериозния воден проблем. Местните хора се канят да блокират пътя Павелско – Асеновград заради безводието в селището. След въведения воден режим направена проверка на ВиК и администрацията сочи, че към днешна дата водоемите в района са пълни с общо 460 кубика вода при..

обновено на 25.08.24 в 09:56