Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Още двама служители на Община Пловдив с Ковид-19

Сред новите 9 заразени с Ковид-19 в Пловдив са и двама служители от сградата на Община Пловдив на пл. "Централен".  С тях общият брой на установените случаи на общински служители с коронавирус стават общо шест. 

Припомням, че вчера стана ясно, че 4-ма служители от община Пловдив са с положителен тест за COVID-19. Във фейсбук профила си главният архитект на общината Димитър Ахрянов сам обяви, че е с потвърдена проба за коронавирус. От пресцентъра на общината съобщиха, че заразените работят в сградата на площад "Централен". 

От Общината увериха, че са взети необходимите противоепидемични мерки. От понеделник всяка сутрин се правят на групи ПСР изследвания на служителите, които са на първа линия и които желаят. По думите на Калинов, нито един до този момент не си е платил сам теста, ползват се бюджетни средства. 

Раздадени са индивидуални предпазни средства, въведен е дистанционен режим на работа там, където това е възможно, а в стаите е направена организация да работи само по един човек. 

Припомняме, че преди седмица с коронавирус беше диагностициран кметът на район "Източен" Иван Стоянов, а преди него и Руска Вълева, шеф на PR-отдела на Общината.


Още от категорията

Цар Киро отново влиза в затвора – този път за 8 месеца

След решение на ВКС, соченият за ромски лидер с прозвището "Цар" - Кирил Рашков,  отново влиза в затвора с ефективна присъда от  8 м. за държане на живак и на нерегистрирани археологически обекти. С Решение № 140/24.11.2020 г. по наказателно дело № 618/2020 г. тричленен състав на Върховния касационен съд измени присъдата на Апелативния..

публикувано на 03.12.20 в 18:53

Пловдив задържа банковата гаранция на испанците от "Индра"

Община Пловдив е изтеглила банковата гаранция от 490 000 лева, внесена от испанската фирма „Индра“, която изгради електронната билетна система в градския транспорт и GPS- свързването с Центъра за управление на трафика в града, съобщи заместник – кметът Тодор Чонов.  „Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защита интересите на..

обновено на 03.12.20 в 16:57

Заловиха крадец на антикварни вещи

По „горещи следи“ пловдивски криминалисти задържаха крадец, откраднал старинна златна монета от 500 куруша, която продал в Костинброд. Схема за кражба на златни накити и ценни предмети, организирана от опитен рецидивист  от Берковица разкриха служители на Четвърто районно в Пловдив.  В началото на миналия месец в управлението бил получен..

публикувано на 03.12.20 в 16:56

"Бизнесът за Пловдив" с дарение за Центъра за спешна помощ

Сдружението с нестопанска цел "Бизнесът за Пловдив" предколедно включи в дарителските си инициативи, предприети във връзка с борбата срещу коронавируса, и Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив. Сдружението осигури за мобилните екипи на спешния център специални пулсоксиметри от най-висок клас.  С уредите за измерване на пулса и кислорода..

публикувано на 03.12.20 в 14:26

Арестуваха бракониери, убили сръндак край Кричим

Двама бракониери са задържани в ареста на полицейското управление в Стамболийски. Мъжете убили и разфасовали сръндак край Кричим. Служители на Държавно ловно стопанство „Тракия“ съобщили в полицията за незаконен лов в землището на Кричим. Двама мъже, членуващи в местната  ловна дружинка, предприели самоволните действия против правилата и..

публикувано на 03.12.20 в 14:16