Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водата в Пловдив тръгна и по високите етажи

Тежкият проблем с водоподаването в Пловдив е почти отстранен, съобщи за  Радио Пловдив главният инженер на ВиК Атанас Гълъбов. 

По думите му, ремонтите продължават, но включените резервни мощности са успели да компенсират ниското налягане и вода вече има в целия град. 

Към 22 часа са захранени и високите етажи, след възстановяването на помпена станция "Север". Другата аварирала - "Юг" все още е проблемна, но също работи с намален капацитет. 

Прогнозите са до  полунощ или най-късно до петък сутринта, водоподаването навсякъде да бъде в нормален режим. 

Мощен токов удар към 18.30  в четвъртък причини  внезапно спиране на водата в голяма част от Пловдив.  

Аварията блокира две от четирите помпени станции, захранващи града с питейна вода. 

Става дума не за райони, а за височина на етажите, обясни по-рано инж.  Атанас Гълъбов. 

В продължение на часове чешмите течаша само  по ниските етажи, до втори, максимум трети. 

Утре през целия ден ремонтите ще продължат, защото аварията е засегнала тежко цялата система, осигуряваща  живителната течност за цял  Пловдив. 

В сайта на ВиК цял ден  няма информация за тази авария, нито срок за нейното отстраняване. Аварийните телефони също не отговарят. 


Още от категорията

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

В най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята  – създаването на горичката „Слънчев лъч”. Тя ще се намира в продължението на парк „Лаута” и ще допълни зелената система на квартала.  Гражданската инициатива е  с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище "Слънчев лъч" и  с подкрепата на..

публикувано на 23.04.21 в 06:29

Скъсиха сроковете за Водния проект, асфалтират в "Северен" през август

Кметът Здравко Димитров  разпореди о птимизиране на графика и намаляване на сроковете за изпълнение на ремонтите по Водния проект в район „Северен“ след среща с фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД. „Всеки ден на място ще има служител на Община Пловдив, който да проверява напредъка по изпълнението, както и колко строители работят на обекта“,..

обновено на 22.04.21 в 16:27

Скандалът с разрушената къща на Куцоглу в Пловдив влезе в съда

Окръжна прокуратура  предаде на съд  бизнесдамата Вероника Иванова заради незаконното събаряне на един от знаковите паметници на културата в Пловдив - старинната къща на Куцоглу в центъра.  Скандалният случай е от 5 юни 2019 г, когато подсъдимата е повикала багер за събарянето на имота на ул. „Гладстон“ №12, въпреки че е знаела за неговият..

обновено на 22.04.21 в 16:26

130 деца и ученици са под карантина в Пловдив и областта

184 са новозаразените от Ковид-19 в Пловдивска област за изминалото денонощие. Оздравелите са над 3 пъти повече – 601. През изминалите 24 часа в болница са приети 29 души, а на домашно лечение са оставени 18. Заради заразен учител в детска ясла е наложена карантина на 27 деца и двама души персонал. 103-ма ученици от 6 училища също са..

публикувано на 22.04.21 в 14:28

184 позитивни за коронавирус в Пловдивско за денонощието

2002 са новите случаи на коронавирус в страната за последното денонощие. Направени са 14 215 теста, а това са близо 14% заразени от тестваните. В област Пловдив са регистрирани нови 184 позитивни, в Пазарджишка област са 58, а в Смолянска 26. Броят на оздравелите се запазва висок - 3 935, но за пореден ден има и 100 души, които са изгубили..

обновено на 22.04.21 в 11:14