Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Рестарт е необходим, заяви вицепремиерът Марияна Николова


Рестарт е необходим и премиерът Бойко Борисов даде ясно послание, приветствам неговото решение. Това заяви в Пловдив  министърът на туризма и вицепремиер Марияна Николова по повод предложеното от премиера  свикване на ВНС  и старт на промени в Конституцията.

Тя  бе категорична, че с посланието, което е дал премиерът Бойко Борисов за промени в Конституцията и свикване на Велико Народно,  събрание, ще бъде даден ясен сигнал какво  бъдещето е необходимо на  страната. 

Президентът трябва да бъде обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия, коментира още Николова призива на президента за  свикване на ВНС има юридически способ, заяви още министър Николова.

По думите и, с тези промени ще стане ясно какъв е духът на младите и какво искат. Тя коментира и заявеното от президента Радев, че  свикване ВНС става с решението на повече от половината от депутатите, като подчерта, че съществува юридически способ за свикване на ВНС.  

„Той трябва да е обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия. Това е поредното говорене на президента. Трябва да сме обединени като нация и да положим усилия за спасяването на всички българи“, заяви още министър Николова.

Празникът Успение Богородично е пряко свързан с поклонническия и религиозния туризъм и ние трябва да развиваме тази ниша, тъй като трябва да помним своята история, каза още  вицепремиерът и министър на туризма Мариана Николова, след  празничната литургия в катедралния храм „Света Богородица“ в Пловдив. 


   


Още от категорията

Жена на 77 г. надви малолетни обирджии в Пазарджик

Полицията в Пазарджик задържа група малолетни, които са нападнали с цел обир възрастна жена с нож. 77-годишната жена е успяла сама да ги обезвреди, след което е подала сигнал в полицията. Нападението е станало през деня, на една от оживените улици. Жената се е прибирала от кооперативния пазар, когато изненадващо била обградена от четири момчета, а..

публикувано на 23.09.20 в 21:59

Потушиха пожар край Пазарджик

Напълно потушен е пожарът около пазарджишкото село Церово, който обхвана 100 декара, основно сухи треви и храсти. Гасенето е продължило близо 9 часа, като към пожарникарите от Пазарджик са се присъединили и служители на Държавното горско стопанство.  Спасена е смесена гора от 150 декара. Предполага се, че пожарът е предизвикан от човешка небрежност.

публикувано на 23.09.20 в 20:32

Осмокласник от ЕГ "И. Вазов" е с КОВИД-19, класът минава на дистанционно обучение

Ученик от 8 клас на Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив е дал положителна проба за коронавирус в късния следобед днес, съобщиха от областния кризисен щаб. От утре целият клас ще бъде под карантина за 14 дни и преминава на дистанционно обучение. По преценка на Регионалната здравна инспекция учители засега няма да бъдат карантинирани. Предприети..

публикувано на 23.09.20 в 19:31

Разбиха контрабанден канал за износ на цигари в Пловдив

Престъпна схема за  износ на нелегални цигари за Европа разкриха служители на Икономическа полиция в Пловдив.  Те започнали проверка след получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие. В хода на проверка в..

публикувано на 23.09.20 в 18:42

Съдът остави в ареста 4-мата, отвлекли и пребили мъж

Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо четирима мъже, обвинени в отвличане и грабеж. На 19 септември те отвлекли заради дълг мъж от Пловдив, ограбили го и му нанесли побой по пътя за хижа "Студенец".  Той успял да се добере до полицията, откъдето започнало бързо издирване. След няколко часа..

публикувано на 23.09.20 в 17:35