Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Десетки милиони идват към Пловдив за мащабни проекти


Заместник-министър Николай Нанков подчерта, че предложените промени от премиера Бойко Борисов са минималните, които трябва да бъдат заложени. По думите му, никой не е казал, че слага край на възможностите, които би трябвало Народното събрание  да реши като промени в Конституцията, но е факт, че системата,, общественият консенсус и всички потребности на обществото и държавността изискват нов модел и по-справедлив подход към всички институции и граждани.

По повод заявеното от президента  Румен Радев за насрочване на предсрочни избори, Нанков заяви, че всички хора виждат какви са неговите мотиви за подобна позиция – служебно правителство, влизане във властта през задния вход.

Той призова да не бъде развалян  празника с политиканстване. 

Държавата инвестира над 110 милиона лева в пътните проекти на Пловдив и региона, а над 200 милиона са средствата за нова ВиК инфраструктура“, това заяви Николай Нанков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, който беше сред официалните гости на честванията на големия християнски празник – Успение Богородично в Пловдив. 

„Тези проекти ще доведат подобряване на качеството на живот и повишаване привлекателността на града за инвестиции“, допълни той.

Заместник-министър Нанков заяви още, че е  убеден, че до 14 септември – Кръстовден, ще бъдат  рехабилитирани 20 км. от пътя за Кръстова гора.  Водният цикъл върви прекрасно, ВиК вече обявиха поръчка и за големия колектор за 80 /млн лв за отвеждане на отпадните и дъждовните води, коментира той. 


Още от категорията

Изложбата "Дами канят" се открива в галерия "Пловдив"

Дружество на пловдивските художници открива за 11-ти път изложбата „ Дами канят “. Творците  планират да завладеят ценителите на изкуството с магията на женското очарование в цвят и форма.  В навечерието на празника на жената и майката – 8-ми март и в очакване на настъпващата пролет, мартенското предизвикателство „Дами канят“ ще се случи..

обновено на 04.03.21 в 11:57

Читалището в град Шипка на 160 години

Читалище „Светлина-1861“ в град Шипка, тази година отбелязва 160 години, от създаването си. Това е най-старото, селско читалище в страната, което е изключително активно в своята дейност и днес. То има своя художествена галерия и собствена музейна сбирка.  Традиция за читалище „Светлина-1861“ са „Шипка фест“, който се провежда от три години и..

обновено на 04.03.21 в 11:45

Великите европейци - Томас Ман, втора част

След 1893 Томас Ман учи история, история на изкуството, икономика и литература, готви се за журналист, но пише отрано. В гимназията публикува в училищния вестник, а на 14 в се подписва - „Томас Ман, лирико-драматичен поет“. В Мюнхен сътрудничи на сериозни литературни издания, излиза и първият му разказ.  Щом навършва 21, Томас започва да..

публикувано на 04.03.21 в 10:07

Филмът "Мост между поколенията" е разказ за селото

Найден Индерлийски е част от малкия екип на новия документален филм, посветен на умиращото българско село и хората от изчезващ вид "Мост между поколенията". Той е финансиран от Национален фонд "Култура".  В навечерието на 3 март излезе неговия видео-анонс, а днес в ефира на "Ден след ден" Найден разказа, че всичко е започнало от приказките, които..

публикувано на 03.03.21 в 17:24
Бюстът на Иван Вазов от скулптора Андрей Новаков

История в картините, освобожденски дух в експозицията

"Зад всяка картина стои история. Може да се напише цял роман". Това казва пловдивският бизнесмен Димитър Георгиев, когото местните свързват с културното меценатство под тепетата. С част от личната си колекция, събирана в продължение на 30 години, той отвори галерия , която ще действа като музей и ще носи неговото име.  В експозицията, с която..

публикувано на 03.03.21 в 17:08