Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И медицински сестри от Пазарджик протестират пред МС

| обновено на 17.08.20 в 10:31

С поставяне на палатки пред сградата на министерството на здравеопазването, медицински сестри от страната ще протестират срещу пренебрегването по думите им на медицинските специалисти в условия на епидемия от коронавирус. Те ще настояват и за осигуряване на по-добри условия на труд и за по-високо заплащане в сектора.

Медицински сестри от Пазарджик ще се включат в палатковия лагер пред Министерството на здравеопазването.

Участието им ще бъде стъпаловидно, за да не се оголва системата, с оглед напрегнатата Ковид обстановка. Координаторът на протестите за Пазарджик Димитрия Димитрова заяви, че исканията им са професионални:

"Кризата, която ние предупреждавахме, че ще се случи, вече е факт. Няма персонал, все още има колеги на минимална заплата, все още има болници, където няма регламентирани норми как да се работи. Нашите искания са абсолютно професионални - да няма търговски дружества, основна стартова заплата в рамките на две минимални, категория труд. Ние няма да допуснем никой политик да бъде до нас. Ние излизаме единствено и само за благото на нашето съсловие - за здравеопазването. От Сливен ще дойдат, от Бургас, от Варна, от София ще дойдат колегите."


Още от категорията

Ремонтът на Околовръстното на Пловдив започва след месец

14 километра от Околовръстното шосе на Пловдив ще бъдат ремонтирани като крайната точка е  новото кръгове на пътя за Асеновград. Проектът предвижда премахване на старата асфалтова настилка и полагане на нови пластове, ремонт на пътните надлези и мостове, нови мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка. Ще се извърши и подобряване на..

публикувано на 19.01.21 в 14:36

Прокуратурата поиска постоянен арест за фалшификаторите

 Районният съд гледа мерките за неотклонение на 45- годишния полицай Боян Кабашки и четиримата му съучастници, обвинени в изготвянето на фалшиви документи за самоличност.  За него, както и за Рангел Сарийски, Борис Ябълков, Христо Лозев и Васил Гайдаджийски, на възраст между 43 и 60 години, прокуратурата настоява за постоянното им оставане в..

публикувано на 19.01.21 в 12:51

МС отпусна близо 950 000 лева на община Лъки

На днешното си заседние правителството отпусна общо 947 310 лева община Лъки.  470 хиляди ще  са за укрепване на срутището в с. Дряново. Те бяха обещани при посещението на премиера Борисов на място там вчера.  С останалите ще бъде укрепен участък от пътя Лъки – Крушово – Манастир.  Кметът на Лъки Валентин Симеонов увери, че още през тази..

публикувано на 19.01.21 в 12:06
Антигенни тестове в ЕГ

От Пловдив започна изследването с антигенни тестове на учителите

По около 35 учители на ден са разпределени в списъците за изследване за COVID-19 с антигенни тестове в ЕГ „Пловдив“. Това съобщи директорът на гимназията Николай Радев минути след като първи влезе в медицинския кабинет да се тества.  Пловдив е и първият град в страната, в който от днес започна изследването. „От 107  души, сигурно над 100 ще..

публикувано на 19.01.21 в 12:04

Изграждат модерна спортна база в училище в „Тракия”

Започна изграждането на нова спортна база в СУ „Свети Седмочисленици“ в пловдивския район Тракия. Ивеститор е Сдружение „Футболен клуб Пловдив 2015“, оглавявано от Лилчо Арсов. Модерното спортно съоръжение ще бъде разположено на част от терена в двора на средното училище, като освен футболно игрище ще бъдат изградени трибуни за 150 души, съблекални и..

публикувано на 19.01.21 в 11:59