Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инспекция на ремонта на пътя Карлово - Васил Левски

Инспекция на ремонта на пътя село Васил Левски – Карлово направиха областният управител Дани Каназирева, директорът на Пътното управление Йордан Калев и кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Пътната отсечка от 7,6 км ще бъде завършена през октомври, като инвестицията е от 12 млн. лева от бюджета на АПИ.

Пътят не е ремонтиран от 1987 г. и е в изключително тежко състояние, като водостоците оскъпяват ремонта – изтъкна Каназирева.

Трипластов асфалт ще бъде положен на пътя, което ще го направи един висококачествен маршрут – съобщи директорът на Пътното Йордан Калев.

Следващият етап е ремонт на пътя Карлово – Певците в продължение на 19 км, който също не е ремонтиран от 30 години. Този път ще бъде ремонтиран следващата година – обяви кметът Кабаиванов. Той поясни, че ремонтът е належащ, защото това е обходен на магистралата път, изключително натоварен е и по него стават много катастрофи.


Галерия

Още от категорията

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни администратори и..

публикувано на 03.03.21 в 13:29

На празника "Синята зона" в Пловдив е безплатна

За Националния празник на България 3 март пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират колите си безплатно в "Синя зона". Общинските паркинги на ул."Иван Вазов" и пред хотел "Тримонциум" ще бъдат заети във връзка с мероприятията, които ще се проведат през деня, съобщават от Общинското предприятие "Паркиране и репатриране".  Съветът към..

публикувано на 03.03.21 в 10:42

Момчиловци се хвана на "Хоро за пробуждане"

В родопското село Момчиловци извиха "Хоро за пробуждане" по повод Националния празник 3 март. Това стана при спазване на всички противоепидемични мерки, информира кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова.  По традиция 3-ти март винаги се отбелязва на открито, в Момчиловци също, каза кметът на родопското село Сийка Суркова: "Днес поднесохме..

публикувано на 03.03.21 в 10:24

Пловдив чества 143 години Свободна България

На 3 март България чества Националния си празник. Тази годинина отбелязваме 143 години от Освобождението на страната и подписването на Санстефанския мирен договор, който през 1878 година слага край на Руско-турската война. Националният празник се отбелязва с чествания в цялата страна. Заради пандемията официалната церемония на връх Шипка беше..

обновено на 03.03.21 в 09:30

Молебен, ритуали и концерти на 3 март в Пазарджик

Честването на 3 март в  Пазарджик  ще започне с отслужването на благодарствен молебен в катедралния храм „Света Богородица“ от 10.15 часа.  В 10.30 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметниците и паметните плочи на личностите, свързани с национално-освободителните борби. В същия час на площад „Константин Величков” ще започне и празничната програма с..

обновено на 03.03.21 в 09:30