Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът поиска бързо изпълнение на Водния проект в район "Северен"

| обновено на 02.09.20 в 13:34

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи изненадваща инспекция на ремонтните дейности в район „Северен“, където се изпълнява Водния проект. Той провери на място улица „Полковник Дрангов“ дали фирмата строител върви по план и изпълнява стриктно графика. Миналата вечер на същата улица лек автомобил падна в изкоп, направен от изпълнителя на проекта.

В момента няколко багера застилат с трошен камък и подготвят мястото за полагане на първия слой асфалт. Преди това изцяло е подменена подземната ВиК инфраструктура.

Пред ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков кметът Здравко Димитров настоя строителите да работят в максимално кратки срокове за удобство на гражданите и да извършват качествено ремонтите. Веднага след приключване на ремонта на улица „Полковник Дрангов“ строителите продължават по улица „Добротич“. 

След изпълнението на Водния проект над 70 улици и булеварди в район „Северен“ ще бъдат с подменена отводнителната система, преасфалтирани и с оформени тротоари с нова настилка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Наемите за общинските имоти ще се увеличат от октомври

Поскъпване от 1-ви октомври на наемите за ползване на общинските имоти в Пловдив предлага местната власт. Проектонаредбата за началния размер на наемите е публикувана за обществено обсъждане. Основната цел на проекта е по-добро стопанисване на общинските имоти, използването им по предназначение и увеличаване на приходите в местния бюджет...

обновено на 29.08.24 в 14:09

Летище Пловдив вече е собственост изцяло на българската държава

Министерството на транспорта и съобщенията, чрез своето дружество „Летище София“ ЕАД, е купило акциите на „БК Проджект“ ЕООД в „Летище Пловдив“ АД. Това е дружество, учредено през 1995 година между държавата и частни акционери, което притежава перона на летището, базата с горивно-смазочни материали и други помощни съоръжения.  Не се съобщава..

публикувано на 29.08.24 в 14:09

Карлово разширява системата за разделно събиране на отпадъци

Община Карлово да разшири системата за разделно събиране и рециклиране на биоразградими битови отпадъци, това решиха общинските съветници на свое заседание днес. .За целта общината ще кандидатства с нов проект по програма „Околна среда“. Според гласуваното решение, изградената инфраструктура със средства по проекта ще бъде общинска собственост...

публикувано на 29.08.24 в 14:04

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръкододен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив,..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Селяни от Боянци пребиха жестоко свой съсед

Участник в сбиване в село Боянци е в болница с опасност за живота. Около 21.30 ч. снощи асеновградски  полицаи се отзовали на сигнал за помощ заради  възникнала пиянска свада в покрайнините на селото.  След  намесата им саморазправата между няколко съседи е прекратена. С линейка в пловдивска болница е транспортиран единият от мъжете, на 48 години,..

публикувано на 29.08.24 в 11:11