Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 нови случая на Ковид -19 в Пловдивска област за първите дни на септември

През първите три дни на септември в Пловдивска област има 40 нови случаи на COVID – 19.  Най много са заболелите в  Пловдив - 20, по 4 са в общините Лъки и Асеновград, по 2 общините Родопи, Калояново и Кричим и по 1 в Садово, Перущица, Хисаря, Раковски, Съединение и Стамболийски.

Най- младият пациент е момиче на 14г. от Съединение- на домашно лечение, а най-възрастният е жена на 74г. от Калояново, която е хоспитализирана и е в задоволително състояние. 

Сред заразените са  и трима медици - лекар от Пловдив, който работи в отделението за COVID – 19 на МБАЛ Пазарджик, който е хоспитализиран там и две медицински сестри - едната от Асеновград, а другата е от дома в с. Джурково.  

Сестрата от Джурково и сред тестваните повторно 14 лица от персонала, които са под карантина и при първото изследване са били с отрицателни проби.  Положителна е пробата и на още един служител в дома –домакин. И двамата новооткрити са без симптоматика, в добро състояние и са под карантина.

РЗИ съобщава и за четири смъртни случая на пациенти с Ковид - 19.  Жена на 69г.  от Пловдив, мъж на 37г., от Кричим - хоспитализиран с пневмония и с придружаващи заболявания , мъж на 79г. от община Марица, с придружаващо сърдечно заболяване  и мъж на 91г. от Пловдив, с придружаващо хронично неврологично заболяване. 

По информация на болниците с разкрити отделения за коронавирус  към момента 93 са хоспитализираните пациенти, като от тях 69 са с потвърдена диагноза. 4 –ма от тях са в интензивни отделения. 

Свободните легла за лечение на COVID – 19  са 119, а за интензивно лечение 29. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им.  Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимена.

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24