Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът в Пловдив блокира за кратко Новотела заради Цвета Караянчева

Митингът премина без ескалация и приключи малко след 22.30

| обновено на 03.09.20 в 22:50

Около 100 души се събраха първоначално към 19 ч. на площад "Съединение" на Обединен протест с възгласи "Оставка" и национални знамена в ръце, но по-късно хората се умножиха. 

Около 19,45 протестиращите тръгнаха към сградата на Трето РПУ и Гранд хотел Пловдив. Там бе  Цвета Караянчева, която гостува на събитие на военните. По непотвърдена информация в Трето РПУ има задържан протестиращ.

20.00 - Ескалира напрежението на Пешеходния мост, където полицейски кордон не пуска шествието. Протестиращи скандират: "Срам ни е от вас!"

Полицаи на място не потвърждават, че има задържан протестиращ пред Гранд хотел. Пловдив. Полицаи призовават протестиращите да се движат по предварително заявения от тях маршрут. Недоволните отстъпиха 2 метра и питат полицаите защо не пускат хората да минат.

20.15 - Служителите на реда отвориха кордона и пропуснаха възрастна двойка, при което получиха аплодисменти, а после пак бяха освиркани от протестиращите.

Протестиращите тръгнаха по маршрута си, след като бяха призовани с мегафон от освободения задържан.

20.25 - Протестът тръгна по бул. "6 Септември", към моста на Панаира. Колоната блокира дясното платно. 

20.40 - Група протестиращи  наобиколиха Новотела с викове "Оставка!".  Част от тях блокираха централния вход, а другите възнамеряват да запречат и останалите,  за да не допуснат да излезе и напусне председателят на Парламента Цвета  Караянчева. 

20.50 - Протестиращите се опитват да влязат в хотела, но са спрени от охраната.  Пространството е огласено от викове за оставка. 

След кратки преговори, няколко представители все пак бяха допуснати във вътрешността на хотела. По техни думи, искат да разберат, дали  Цвета Караянчева все още е там или не. 

21.00 - Пропусната в хотела група установи,  че шефката на Парламента я няма и  след това групата отново тръгна в шествие по маршрута си - обратно по Пешеходния мост. 

21.15 - С развети знамена, плакати и лозунги  групата на протеста преминава по Главната на Пловдив. 

21.30 - Шествието навлезе в Тунела,  в посока към кръстовището на Баня Старинна.  По традиция тук се изпя химна. След като достигнаха кръстовището, протестиращите спряха с развети знамена. 

Трафикът е блокиран от полицията,  няма напрежение. 

21.50 - Протестиращите блокираха кръстовището и седнаха да си починат. 

22.35 - Протестът приключи и хората се разотидоха. 

Гласове и атмосфера от протеста може да чуете в репортажа в звуковия файл.




 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28