Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България направи 1:1 с Ейре в Лигата на нациите

България - Ейре 1:1
Снимка: БФС

България стартира с равенство 1:1 с Република Ирландия в група 4 на Лига "В" на Лигата на Нациите. Попадението за нашите беше дело на Божидар Краев, който в 56-ата минута оползотвори отлично подаване на Тодор Неделев през центъра. Шейн Дъфи вкара 4-ия си гол за Ирландия в 93-ата минута, след като засече с глава центриране от корнер.

В неделя от 16:00 часа "лъвовете" гостуват на Уелс, който снощи победи с 1:0 Финландия.

Дебют с капитанската лента срещу Ейре направи Петър Занев. Той обаче се контузи и трябваше да бъде заменен принудително.

Като титуляри започнаха Тодор Неделев и Кристиан Димитров, Бирсент Карагарен влезе на мястото на Спас Делев в 76-ата минута, а капитанът на Локомотив (Пловдив) и футболист на годината Димитър Илиев остана на резервната скамейка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обявиха обществена поръчка за четвъртата трибуна на "Лаута"

Обявена е обществената поръчка за четвъртата трибуна на стадион „Локомотив“ на стойност 40 500 000 лева. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров. Предстои да бъде обявена още една обществена поръчка, която ще е за тръбно-каналната мрежа и за трафопостовете. „И в двете поръчки са заложени 10%, които ще бъдат допълнително..

публикувано на 03.06.24 в 11:35

Орлин Горанов: Да се потопим в магията и да полетим!

На 02.06.2024г. в предаването „Споделено с Августина“ гостува Орлин Горанов, за да представи своето юбилейно турне „50 години магия“.  Не пропускайте да се насладите на едни от най-популярните песни, поднесени по съвременен начин – с нови концертни аранжименти, специално създадени за поредицата музикални събития. „На 26 юни стартираме..

публикувано на 03.06.24 в 10:21

Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи

ПФК Локомотив Пловдив се раздели с трима от своите играчи. Считано от днес, 1 юни, Бабакар Дион, Евандро и Йоан Баи не са част от клуба. Техните договори изтекоха, като не се стигна до тяхното подновяване. Клубът предложи нови контракти на Дион и Евандро, но и двамата отказаха да преподпишат. ПФК Локомотив благодари на тримата за времето, в което те..

публикувано на 01.06.24 в 17:58

Петър Андреев ще претърпи операция

Играчът на Локомотив Петър Андреев ще претърпи операция. Той е с частично скъсана предна кръстна връзка. Контузията ще извади Андреев от игра до края на календарната година. ПФК Локомотив желае бързо и успешно възстановяване на Петър Андреев! Чакаме те отново на терена!

публикувано на 01.06.24 в 17:57

„Алтер его” - конкурс, книга, ретро и усмивки

Резултатите от Националния сатиричен конкурс в Кубрат ще обявим в „Алтер его“ тази събота. Той официално е подкрепен и журиран от БНР в лицето на Весел Цанков, а напоследък прераства и в международен. Ще разговаряме с организатора от страна на Хумористичния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов, който е домакин и основния двигател на събитието...

обновено на 01.06.24 в 09:34