Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослава Кацарова се връща на сцената с "Боса нова в градината"

Тримесечна пауза от сценични изяви зараде пандемията се време на носталгия по предишния ритъм, но и време за наместване на мислите и работа по нови проекти, включително Джаз феста през месец ноември, сподели в разгово за предаването "Точно днес" Мирослава Кацарова.

В събота, на 12 септември,  тя ще представи програма с името на новата си песен "Боса нова в градината" в двора на Драматичния театър в Пловдив. Заедно с Мирослав Турийски- пиано и Младен Димитров- ударни. 

Работата по песента Мирослава Кацарова определя като "пристъп на носталгия към музиката и живеенето през 20 век. Тя е рефлексия на убедеността, че красивото се слива с доброто".

Всеки мислещ човек се бори с паразитните емоции на ежедневието, а те се лекуват с изкуството и любовта във всичките й проявления, споделя тя. 

Мислещите хора са креативни и имат сетива да регистрират недоволството си по различен начин. Почти болезено е чувството за несправедливост, но кресливостта не моята представа за добър вкус, споделя Мирослава Кацарова. Според нея дори прибирането в един затворен балон е начин за кажеш "Стига! Достатъчно!"

"Пловдив джаз фест - 2020" ще има през ноември, програмата е готова и ще бъде обявена официално в средата на този месец. Кризата е затруднила подготовката, средствата са по- ограничени, но пък в такива моменти солидарността между артитисте и хората, които помагат е много съществена, разказа още Мирослава Кацарова. Заради ковид- епидемията някои от изпълнителите са приели да направят по два концерта - пред двете половини на публиката, които ще се разделят заради противоепидемичните мерки.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Награждават 14 млади творци с Почетната значка на Пловдив

14 млади творци с принос за популяризирането на Пловдив и за развитието на града ни ще бъдат удостоени с Почетната значка на града по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред тях е солистката на Държавна опера-Пловдив Юлия Йорданова, известна повече като Керана..

публикувано на 14.05.24 в 11:12

Откриват фотоизложба за Борис Христов в Дома на културата

Фотоизложба, посветена на 110-та годишнина от рождението на световния бас Борис Христов, се открива днес от 17.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, фоайе ет.2.  Изложбата е създадена по идея на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив, куратор е известният фотограф, преподавател и организатор на един от..

публикувано на 14.05.24 в 06:22

Преге - предаване за света на книгите, 11 - 17 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 11 .05. 2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Лев Толстой. Изповед. Ако човек живее, той все в нещо вярва. 138 стр., тв. к., ок. 3А, Кръг, 2024. Константин Петканов. Индже войвода. 272 стр., 4А, Сдр. „Българска история“, 2024. Брижит Жиро. Живей..

публикувано на 13.05.24 в 10:26

Започва фестивал, посветен на Борис Христов

С концерт „Мадригалът – пищност и благородство“ на вокалния ансамбъл Cantanti DAI MONTI VERDI с диригент Северин Василев в зала „Съединение“ започва фестивалът, посветен на 110-та годишнина от рождението на Борис Христов.  Инициативата е на Регионалния исторически музей-Пловдив в партньорство с Националния музей “Борис Христов“-София по случай..

публикувано на 13.05.24 в 07:18

"Пойни птици" - новата книга на Владислав Христов

За война в Украйна и за стиховете посветени на нея и птиците, говорим в програма "Точно днес" с поета Владислав Христов . Стихосбирката му " Пойни птици " ще има премиера тази седмица, на 15 май в София, и през юни на "Пловдив чете". Книгата с печата на "Ерго" ще представят Виолета Кунева и доц. д-р Людмила Миндова. С участието на автора Владислав..

публикувано на 13.05.24 в 05:55