Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фантазия и реалност в книгата на Недялко Славов "И станах река"

Новият роман на Недялко Славав "И станах река" вече е в книжарниците. Беше забавно да работя над нея, защото с реката е свързана детството ми и това стана естествена метафора в книгата, сподели авторът. 

По думите му трудното е било да са постигне преминаването на фантазното в реално, за да се покаже непрекъснатото премиване на граници. 

Според Недялко Славов книгата е дълбоко социална.

По думите му човекът от 2000 години се опитва да редактира човечеството, дори в съвремието с маски, болести, ваксини.... Това е съвършения тоталитъризъм. Човек не може да бъде манипулиран и уловен единствено в природата,  само там  е свободен.

И още "Ние сме отворено изречение, оглупяваме с порастването. Това, което знаем като деца е много повече от това, което мислим, че знаем като възрастни", сподели в разговора авторът.

Народът ни е много интелигентен, казва той,  и тази книга ще има много читатели, защото написаното в нея вълнува хората. 

"Книгата е в абсолютен диалог с това, което става в момента"

Цялото интервю с Недялко Славов е в прикачения файл.

Още от категорията

Над 2 млн. лв. е финансирането на Културния календар за 2021г.

2 милиона и 20 хиляди лева ще отдели Пловдив за финасиране на културни събития през тази година. В сравнение с миналата година това е увеличение с 30 000 лева. Проектът за Културния календар е внесен за разглеждане от Общинския съвет.  Най- голям бюджет във фестивалната програма ще бъде даден за годишните награди на БГ радио - 80 хиляди лева...

публикувано на 21.01.21 в 17:08

Медици от Пазарджик четат стихове за COVID болните

Медици от COVID-отделението на МБАЛ „Пазарджик“ записаха клип, в който четат стихове в знак на благодарност към своите пациенти. Идеята е на завеждащата Инфекциозно отделение в болницата д-р Мария Пишмишева-Пелева.  Тя е една от ревностните почитатели на проекта „Актьори четат българска поезия“ на родената в Пещера, но живееща от години в..

публикувано на 21.01.21 в 12:28

"Лицата на Пловдив" в обектива на Соня Станкова

Премиера на албум с близо 600 фотографии подготвя издателство "Летера".  В него хората, които носят Пловдив в сърцето си, са заснети на фона на емблематични  места. С техните изражения и емоции, уловени от Соня Станкова , Главната става визитната картичка на града, Стария град е копнежът по Пловдив, Капана - старото/ново чудо, а..

публикувано на 21.01.21 в 09:19

Премиера на пиесата "Глас" в Родопския драматичен театър

Премиерата на пиесата "Глас" в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов " в Смолян е на 20 и 21 януари.  Историята на текста:   Едно изключително талантливо момиче се явява на прослушване в операта и приема да стане най - грижливо пазената тайна - дубльорка на Мария Калас. От този момен с кариерата й е свършено, започва обсебването от..

публикувано на 21.01.21 в 09:02

Изложба за проф. Иван Батаклиев в Пазарджик

От днес до края на февруари в  централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще бъде експонирана изложба, посветена на 130 години от рождението на професор Иван Батаклиев (24 януари 1891 г.). В изложбата ще бъдат подредени новопостъпили в музейния фонд н материали, свързани с живота и научната дейност на проф. Батаклиев..

публикувано на 21.01.21 в 06:54