Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дора Рангелова: Цвети може да изненада и Серина!

Цветана Пиронкова
Снимка: USTA

"Като специалист съм страшно доволна от нейната игра. В третия сет бих казала, че беше безапелационна. С много агресивна игра, с много решителни, удари тя си спечели напълно заслужено срещата. Наистина, както всички коментират, това е феноменално - след 3 години отсъствие от корта, да се завърнеш и то по този начин, това доказва, че си невероятен спортист с невероятен характер. Ние можем само да се гордеем, че нашата съгражданка прави такива чудеса", коментира победата на Цветана Пиронкова над Ализе Корне капитанът на България за "Фед Къп" Дора Рангелова в предаването "Антена спорт" на Радио Пловдив.

"Сервисът и форхендът на Пиронкова имат огромно подобрение. Видяхме колко уинъри имаше от форхенд, който при нея е малко по-слаб от бекхенда. Тя показа и от двете страни на корта невероятна класа, сервисът й беше на висота.

Използвам и възможността да поздравя нейния треньор и баща Кирил Пиронков, майка й и цялото й семейство, защото имат невероятен принос за това, което се случи вчера.

Сега предстои един много труден мач срещу една от най-добрите тенисистки в Тура, така че няма да бъде лесно. Но това, което тя показа снощи, на мен ми дава надежда, че можем да бъдем свидетели на поредната изненада. Искрено вярвам в нейните възможности и в нейната воля и характер", добави Рангелова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17

Португалци или швейцарци чакат "Ботев" за ЛК

Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Цюрих - Витория Гимараеш в плейофите на Лигата на Конференциите. Това отреди тегленият жребий в "Дома на европейския футбол" в Нион. За да стигнат до плейофите, "канарчетата" трябва да отстранят Жрински Мостар. Сблъсъците от плейофната фаза на турнира са на 22 и 29 август, като в първия мач..

публикувано на 05.08.24 в 15:21

"Ботев" победи с 1:0 "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на "Крумовград" в среща от третия кръг в шампионата, а единственото попадение на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ бе дело на Джеймс Ето’о в 52-ата минута. „Канарчетата“ започнаха двубоя по-активно и в 9-ата минута опит на Антоан Конте с глава бе отразен от Янко Георгиев. След половин час футбол..

публикувано на 05.08.24 в 09:57

Локо с първа загуба за сезона - 0:2 от "Левски"

"Локомотив" (Пловдив) загуби от "Левски" (София) в мач от третия кръг на Първа лига. “Черно-белите” отстъпиха с 0:2 на “сините” и допуснаха първа загуба в шампионата. В 9-та минута гостите успяха да открият резултата. Асими Фадига бе изведен на добра позиция фронтално срещу Луков и се разписа за 0:1. В 15-ата минута "Локомотив" беше близо до..

публикувано на 03.08.24 в 12:36

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

обновено на 02.08.24 в 21:23