Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Музика на Стинг, класика, джаз и поп по "Пътят към върха"

| обновено на 14.09.20 в 08:34

Музика на Стинг ще звучи днес на хълма Бунарджика в Пловдив. Пет сцени, два рояла и повече от 50 артисти – класика, джаз,  поп, звук и светлини  включва спектакълът „По пътя към върха“, който ще започне на тепето от 17 часа.

Инициативата   на  отдел „Култура“  на община Пловдив и район „Централен, e предизвикателство към  гражданите да  осъзнаят  присъствието и красотата  на Бунарджика като неотделима част от  градската среда.

Знаковата територия, превърната не без усилията на администрацията на район „Централен“ в пространство за отдих, туризъм, спорт и култура, е поводът  да се замислим за пътя, по който идваме, вървим днес, и по който ще вървят децата ни утре.

Мащабният спектакъл поставя фокус  върху новия прочит на историческите знаци от хълма, познанието на историята и мъдростта на един народ, живеещ в хармония със средата си. Той се осъществява  по кураторски проект на екипа на Сдружение за Култура и Образование  „Милчо Левиев“  и отдел „Култура“ към Община Пловдив.

В програмата участват Боби Вълчев, струнен квартет Класик Вю на Държавна опера Пловдив, триото на Станислав Арабаджиев  с Арнау Гаррофе , младата арфистка София Колева, оркестърът на Старозагорска Опера, Военен Биг Бенд – Стара Загора, Петър Салчев и др


Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 06 - 12 март

В предаването за книги на Радио Пловдив на 06.03. 2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати “ ( нови книги ) Исабел Алиенде. На жените с обич. 190 стр., ок.3А, Колибри, 2021. Казуо Ишигуро. Клара и слънцето. 310 стр., ок. 4а, Лабиринт, 2021. Тарин Фишър. Оичай ме с лъжа: Опортюнистката. 256 стр.,..

публикувано на 08.03.21 в 10:32

Вени и Аглея със среща на картини и музика за 8-ми март

В зона "Култура" представяме творческата среща Little ladies , посветена на Деня на жената, 8-ми март - с две очарователни момичета, художничката Венета Павлова и Аглея Канева от НУМТИ - Пловдив. Тази вечер се открива изложбата с картините на Вени, и ще звучат джаз песни в изпълнение на Аглея, в арт галерия AK glass of wine-Пловдив. Основното е..

публикувано на 08.03.21 в 09:18

"Замлъкване" с онлайн завръщане

Спектакълът "Замлъкване" е вдъхновен от енигматичния филм „Персона” на Ингмар Бергман, който проследява процеса, през който преминава една жена в отказа си да говори и да приеме ролите си на актриса, майка, съпруга. Дванадесет години след създаването му, "Замлъкване" се завръща с онлайн излъчване в Меьдународният ден на жената. След излъчването..

публикувано на 07.03.21 в 10:32

Предстояща дискусия „Филантропия за женски права“

По повод предстоящия Международен ден на жената, Български фонд за жените, Български дарителски форум и Фондация Bcause организират дискусия „Филантропия за женски права“.   Събитието е със свободен достъп, и обръща внимание на темите -  филантропията в България и защо е важно да инвестираме в потенциала и правата на момичетата и жените. Какво..

публикувано на 07.03.21 в 10:14

"Срещите" празнуват 22 години в ефир

Тази събота „Срещите” стават на 22 години. Предаването, което не се уморява да пита - КОИ СМЕ? ОТ КЪДЕ ИДВАМЕ НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?  На своя рожден ден водещата Людмила Сугарева избира да пита себе си. Слушайте, може и да ви е интересно. Цялото предаване е в звуковия файл.

обновено на 06.03.21 в 07:13