Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край Михилци е овладян

| обновено на 08.09.20 в 17:47


Пожарът край Михилци е овладян,  съобщиха от Изпълнителна агенция по горите  към Министерство на земеделието. 

Шест екипа гасят огнената стихия, обхванала по обед боровата гора. Пловдивски огнеборци и доброволци се включиха в гасенето и огънят вече е под контрол.

Засегната е иглолистна местност  на площ от около 30 дка, попадаща в горски територии, частна собственост на територията на Държавно горско стопанство - Хисар, уточняват от ИАГ.

Засега няма опасност за къщите на хората от Михилци - твърдят местни жители, които доброволно се включиха в гасенето.

"Пожарът от върхов е преминал към низов, тоест слязъл е надолу към равното, което е добре за нас" - съобщи заместник-директорът на пловдивската пожарна Петър Тосков, който се надява вятърът да не се обърне.

Огънят е пламнал по обед, като сигналът е подаден в 12,15 ч., а най-вероятната причина за пожара е човешка небрежност.

В същия масив е имало пожар и в неделя на площ от 4 дка, който е бил напълно загасен - припомнят от пресцентъра на Пожарната служба в Пловдив.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

41 сигнала за пожари само днес в Пловдивско, 30 са приключени

Овладян е пожарът в открита база за изкупуване на черни и цветни метали в кв. "Изгрев". На място работиха пет пожарни автомобила и автомеханична стълба.  Пожарът е възникнал в късния следобед по време на работа.  Няма пострадали.  41 са сигналите за произшествия, получени днес в Пожарната в Пловдив, от тях 30 са приключени. По останалите 11 все..

обновено на 02.08.24 в 21:35

В Пловдив вече се диша нормално, но утре сутрин пак се очаква обгазяване

Постепенно се нормализира обстановката в населените места, засегнати от обгазяването от пожара в депото край Цалапица, съобщават от областната администрация в Пловдив.  Съдържанието на фини прахови частици, както и на съединението бензен във въздуха е в норма, съобщи областният управител Христина Янчева. Продължава гасенето на пожара в депото за..

обновено на 02.08.24 в 21:33

Слушайте дербито "Локомотив" - "Левски" по Радио Пловдив

С два мача днес се открива третия кръг в Първа лига. От 19:00 часа "Славия" посреща "Хебър" на стадион „Александър Шаламанов“ в столицата.  От 21:15 часа е голямото дерби на кръга, което противопоставя "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на „Лаута“. Този двубой може да проследите пряко по Радио Пловдив. "Черно-белите" нямат загуба до момента, като..

обновено на 02.08.24 в 21:23

Полицията със сериозни мерки за мача "Локомотив" - "Левски"

Полицията ще осигури спокойното протичане на футболната среща на стадион „Локомотив“ тази вечер. В ход са комплекс от мерки за охрана на обществения ред, контрол и организация на движението в града във връзка с предстоящата футболна среща на стадион „Локомотив” между отборите на ПФК „Локомотив” и ПФК „Левски”, която започва в 21.15 ч. В..

обновено на 02.08.24 в 21:06

Продължава гасенето на сметището край Цалапица

Продължава гасенето на пожара на сметището край Цалапица, което се запали във вчерашния следобед.  Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в с. Цалапица. Около 22 часа снощи периметърът на огъня бе ограничен с помощта на булдозери.  На място е събрана тежка техника, която да започне „запръстяване“ на терена, съобщи..

обновено на 02.08.24 в 17:57