Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерки за пътна безопасност преди първия учебен ден в Пловдивско

Подобряване състоянието на пътната мрежа, поставяне  на маркировка, обезопасяване на пешеходните пътеки, регулиране на светофарната мрежа и трафика са сред взетите  решения от Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Пловдив. 

Община Пловдив трябва да изгради повдигната пешеходна пътека на бул. „Шести септември“ с ул. "Георги Измирлиев", за да се намали риска от катастрофи при интензивния автомобилен поток. Комисията одобри и предложение за поставяне на  светофарна уредба на кръстовището на ул. „Родопи“ и ул. „Богомил“, поради намиращото се наблизко СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ДГ „Каменица“, като препоръката е да бъде пешеходен. В момента текат необходимите процедури от страна на Общината и КАТ като се  търси възможност за изграждането на съоръжението. 

За по-голяма безопасност и регулиране на скоростта край учебните заведения,  там където  не е  направено  и е възможно, комисията препоръчва да бъдат поставени „повдигнати пешеходни пътеки".

За да бъде ограничена скоростта по централния път Асеновград-Смолян, преминаващ през с. Нареченски бани, областният управител предложи на КАТ камерата за скорост, намираща се на пътя Пловдив – Асеновград до КЦМ да бъде преместена и поставена в с. Нареченски бани. Предложението е по молба  на кмета на селото, който ще осигури средствата за преместването.

От Областна администрация ще предложат на АПИ да включи в инвестиционната си програма  проектиране на нов двупосочен мост в община Калояново над река Тикла. Мостът в момента  е стар и тесен, строен е преди 80 години и е  невъзможно разминаване на два автомобила. 

Друго предложение към АПИ е  да бъдат предвидени инвестиции през 2021 година за проектиране на асфалтов път за селата Лилкова –Ситово. Към момента пътя е насипан с натрошен камък и профилиран и се извършват само текущи ремонти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Прокуратурата иска бияча на Дебора в ареста

Старозагорската прокуратура официално поиска от Пловдивския Окръжен съд връщането в ареста на Георги Георгиев, подсъдим по делото „Дебора“. Той бе пуснат под домашен арест на последното съдебно заседание на 30 юли от Районния съд. Срещу Георгиев има три обвинения - за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна..

публикувано на 05.08.24 в 14:40

Рецидивист без билет нападна машинист и кондуктор във влака за Панагюрище

31-годишен панагюрец нападна машиниста на влака Пловдив - Панагюрище, съобщиха от полицията в Пловдив. До агресията се стигнало, след като кондукторът направил забележка на мъжа, който се качил без билет във влака и легнал на няколко седалки. При предупреждението да слезе от композицията пътникът се разярил и първо се опитал да се..

публикувано на 05.08.24 в 13:21

Започна лятната антиспин кампания "БезОпасна ваканция"

„БезОпасна ваканция“ е мотото на лятната АНТИСПИН кампания, която Министерство на здравеопазването стартира за поредна година. Целта на кампанията е повишаване на информираността на младите хора и хората в риск относно начините на предаване и предпазване от ХИВ и други сексуално разпространявани инфекции.  В тази връзка РЗИ Пловдив организира..

публикувано на 05.08.24 в 12:56

35 училища в Пловдив и областта с нови класни стаи

35 училища от Пловдив и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Общият брой на одобрените за страната е 426.  Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване на..

публикувано на 05.08.24 в 11:25

В тежко, но стабилно състояние е детето, пострадало в Созопол

Детето, пострадало на плаж в Созопол, е в тежко, но стабилизирано състояние. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н.И.Пирогов", където пациентът беше приет.  Нощта е преминала спокойно. Детето остава за лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на лечебното заведение...

публикувано на 05.08.24 в 08:58