Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

КЦМ 2000 Груп представи новите си стипендианти

| обновено на 10.09.20 в 07:04
Главният изпълнителен директор на холдинга инж. Румен Цонев със сипендиант на КЦМ

На среща в КЦМ 2000 Груп бяха представени стипендиантите от националния конкурс „Стипендия КЦМ“ за 2020/2021 академична година. Това са 8 момичета и момчета, студенти различни специалности в български и чуждестранни университети. Мариана Гуркопашова, главен директор „Управление на човешкия капитал“ в дружеството, дава повече информация за проекта:

„Стипендиантската програма се провежда вече втора година и имаме все повече кандидати за нея. Тази година за една стипендия кандидатстваха повече от трима души. Програмата е уникална с това, че не задължава стипендиантите да работят при нас, но пък им дава възможност,  когато завършат и решат да кандидатстват за работа при нас, да се ползват с предимство пред останалите кандидати. Не сме определили точно какви специалности трябва да бъдат кандидатите, но пък искаме те да познават нашата дейност-производството на метали. Това пък дава допълнителни знания на тези млади хора“.

Кандидатите за стипендия от КЦМ 2000 Груп  писаха есе по една от темите: „Индустрия 4.0. и производството на цветни метали“ и „Ролята на цветните метали за съхранението на енергия“.

Размерът на стипендията е 400 лева за една академична година или общо 3600лв. Единият от стипендиантите Боян Петов за втора година се преборва за парична подкрепа от пловдивската компания, само че по регламент през 2020/2021 г. ще получава наполовина по-малка сума. 

Сред стипендиантите на КЦМ е Константина Чешмеджиева, която е студентка четвърти курс в Университета по хранителни технологии - Пловдив, специалност „Биотехнологии“:

„С голямо удоволствие написах това есе, защото то всъщност представя това, което искам да правя: искам да се развивам в генното инженерство и да го приложа в екологични биотехнологии. Много благодаря за предоставената стипендия, защото ще ми помогне да направя точно това“.

Стела Стойкова е четвъртокурсничка в Техническия университет - София, филиал Пловдив, специалност „Индустриално инженерство“:

Много често ми задават въпроса защо точно Индустриално инженерство? За мен това е перфектният синтез между наука и индустрия и приложението на науката в индустрията. Връзката между научните и инженерните постижения трябва да бъде неразривна с развитието на индустрията.

С тази стипендия ми бе предоставен шанса да продължа научната си работа. Досега съм работила в две насоки: развитие и оптимизация на асинхронни електродвигатели за приложение в електромобили. Другата е в сферата на автоматизацията.

Теодора Василева учи „Икономика и бизнес“ в Американския университет, занимава се и с графичен дизайн:

Ще кажа нещо, което е малко по-различно от останалите тук. Аз лично смятам, че връзката между хората, когато се усвои правилно чрез бизнеса, е тази която всъщност движи света.

Стипендиантите на КЦМ 2000 Груп по тази програма нямат ангажимента да работят във фирмата след завършването си. Те обаче биха се ползвали с предимство, ако решат да кандидатстват за работа в металургичното дружество, посочи главният изпълнителен директор на холдинга  инж. Румен Цонев.Още от категорията

Intelligent Music Project оглавиха две рок класации в Гърция

Българската рок група Intelligent Music Project не спира да жъне успехи в съседна Гърция! След като вече трета поредна седмица българската супергрупа на д-р Милен Врабевски не слиза от върха на престижната рок класация на гръцкото Rock Radio 104 . 7 , големият хит на групата „ Every time “ покори още един връх в южната ни съседка –..

обновено на 10.09.20 в 07:04

Персенк Ултра се проведе отново с подкрепата на КЦМ 2000 Груп

За осма поредна година КЦМ 2000 Груп подкрепи като Генерален спонсор  планинския маратон Персенк Ултра, което се проведе между 21 и 23 август 2020 г. Румен Цонев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД и инж. Петър Петров, Заместник-кмет на Община Асеновград, поздравиха участниците и пожелаха успех. Стартът беше даден в 18:00 часа на пл...

обновено на 27.08.20 в 15:12

Можеш да рекламираш тук!

  Рекламен формат*    Позиция Продължителност Цена**   Banner 728 x 90 горе център   Всички страници 1месец   250,00 лв.    Banner 300 x 250 горе дясно   Всички страници 1месец..

обновено на 27.08.20 в 15:10

Инвестирайки в рудодобива, КЦМ 2000 Груп съхранява четири общини в Родопите

Интервюто на Екатерина Костова с Главния оперативен директор в Акционерно дружество КЦМ 2000 Стоян Пехливанов чуйте в прикачения файл. Около 30% от производството на олово и цинк в България се дължи на суровинната обезпеченост в минните предприятия в Лъки и Мадан. Информацията е на главния оперативен директор в Акционерно дружество КЦМ 2000..

публикувано на 17.08.20 в 13:31

КЦМ дари ехограф на урологията на УМБАЛ "Пловдив"

Модерен ехограф дари КЦМ АД на Клиниката по урология на УМБАЛ „Пловдив“. Апаратът е част от продължителен ангажимент, който металургичната компания има към клиниката, подчерта нейният началник професор Димитър Шишков: „Искаме да изразим нашата дълбока благодарност. Това, което казвам за пореден път е, че единственото предприятие, което мисли за..

публикувано на 07.07.20 в 14:07