Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его” с новини от Симо Лазаров и Венци Мицов

| обновено на 12.09.20 в 16:21

Бащата на електронната музика ще ни гостува в „Алтер его“! Проф. д-р Симо Лазаров ще представи книгата си „70 случки с усмивка... за електронната музика в България“.  Очаквайте и музиканта Венци Мицов, който има остро сатирично перо и невероятно чувство за хумор. С него ще говорим за сатирата, цензурата и нещата от живота, докато зареждаме най-новата му песен.

Симо Лазаров е роден в София. От 1967 до 1982 г. свири в рок група Везни. През 1982 решава да се занимава с електронна и компютърна музика. Защитава дисертация, на тази тема. Специализира в различни студия за електронна музика, влючително и парижкото IRCAM. През 1973 г. става основател на първото електронно музикално студио в България (Радио София). Пише филмова, електронна и компютърна музика. Има над 1300 концерта по целия свят.

Венцислав Мицов, популярен като Венци Мицов е музикант и бивш политик. От 1993 до 2004 година е клавирист на група „Хиподил“, а от 2006 до 2012 – на групата „Светльо & The Legends“. Бил е общински съветник в Столичния общински съвет. От началото на 2018 Мицов е докторант в ЮЗУ „Неофит Рилски“ -  Благоевград. Пише дисертация, посветена на контракултурните музикални публики в България. От 2019 е редактор в сайта Offnews.bg и хоноруван преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“. През 2020 създава комедийния канал „Човекът с йоничката“ в Youtube, където прави политическа сатира.

Наред с гостите, очаквайте римувания седмичен обзор, един внезапен опит за авто-интервю, както и поредния смехо-маратон, записан с гласовото съдействие на Албена Пейкова.

„Алтер его“ се излъчва премиерно в събота след новините в 15 ч.

Първото повторение е в неделя от 6.00 ч. сутринта.

Второто повторение е в понеделник след новините в 20.00 ч.

„Алтер его” – сатира между скалпела и сатъра!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

обновено на 03.08.24 в 16:43

Тридневният "Балет без граници" започва на Античния театър

Едно от най-престижните събития в областта на балетното изкуство в България през този сезон Международният фестивал "Балет без граници" стартира днес на сцената на Античния театър. Той ще се проведе в рамките на три поредни вечери.  Магията на музиката, професионализмът на участниците, впечатляващата сценография и изяществото на балетните..

обновено на 03.08.24 в 11:40

Хор от диригенти изпя български фолклорен бисер

В град Хамар, наричан северната "Венеция" на Норвегия, се случи нещо изключително: младият пловдивски диригент Илиян Тиганев създаде хор от млади диригенти от цял свят и с тях изпълни българска фолклорна песен, която буквално запали сърцата на всички присъстващи. Илиян Тиганев, който е диригент на Пловдивския хор "Ангел Букорещлиев", е в Хамар за..

публикувано на 02.08.24 в 16:15

Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще събере..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Зам.- кметът Панов и участници в МФФ си размениха подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинския държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00