Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новозаразените с КОВИД-19 пак прехвърлиха 200 души, в Пловдив са 11

Починала е 27-годишна жена с неуточнено към момента заболяване

| обновено на 12.09.20 в 08:44

201 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. За последно бяха регистрирани над 200 нови случая на коронавирус за едно денонощие на 25-и август.

От началото на пандемията броят заразени с коронавирус достигна 17 799.

За последните 24 часа са направени 4 865 PCR теста, а процентът на позитивните с Covid-19 от общия брой направени PCR тестове през последното денонощие нарасна на 4,13%.

Най-голям брой на заразени с Covid-19 през последното денонощие е регистриран в област Благоевград (59), следвана от столицата София (41) и Стара Загора (17). В Пловдив те са 11, в Пазарджик - 5, в Смолян - 2.

Двама от новозаразените в Пазарджик са на 43-годишен мъж от областния град и 51-годишна жена от Велинград, хоспитализирани в болници. Трима други - 57-годишен мъж от Велинград, 76-годишна пазарджиклийка и 92-годишна жена от село Синитево, са на домашна изолация, допълват от РЗИ - Пазарджик. 

В Смолянска област с КОВИД-19 са диагностицирани три жени и двама мъже на възраст от 51 до 69 г. По двама са от общините Смолян и Девин, един е от Рудозем, съобщиха от РЗИ.

Трима са хоспитализирани – двама се лекуват в областната болница, един е в МБАЛ-Девин. Останалите са на домашно лечение със симптоми на респираторна инфекция, поставени са на 14-дневна карантина. 

Предприети са противоепидемични мерки, установяват се контактните им лица. Няма новодиагностициран медицински персонал, уточняват от РЗИ - Смолян.

Седем са новозаразените медици, като от тях 3 са установени при лекари, 3 - при медицински сестри и 1 - при друг медицински персонал.

Излекувани през последните 24 часа са 131, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 12 750.

Починали през последното денонощие са 7, като общият брой на починалите вече е 713. Това са 4 жени и 3-ма мъже на възраст от 27 до 86 години, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Сред загубилите битката с коронавируса е 27-годишна жена с неуточнено към момента заболяване. Останалите са имали различни хронични и придружаващи заболявания. 

Общо 735 са пациентите с потвърдена коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, 56 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Авариен ремонт спира за ден трафика по част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 07:09

Овладян е пожарът на Гребната база в Пловдив

Пожарът на Гребната база към момента е овладян. В потушаването му участват огнеборци с 5 пожарни автомобила, доброволци от ДФ “Пловдив” 112 и Националния отряд за реакция при бедствия, много граждани. В борбата с огъня се включиха служители на ОП “Чистота” с 4 водоноски. На място са кметът на Пловдив Костадин Димитров, заедно със заместниците си..

обновено на 27.07.24 в 20:24

Първенец припомни, че е родоначалник на Съединението

139-тата годишнина от вземането на решението за Съединението  на Източна Румелия с Княжество България беше отбелязана с тържествена церемония пред паметника на Захари Стоянов в село Първенец, община Родопи.  Някогашното село Дермендере е записало името си със златни букви в историята на България с факта, че именно тук, на 25 юли 1885 г. се..

обновено на 27.07.24 в 20:16

Голям пожар лумна до Гребната база

Мащабен пожар, обхванал сухи треви, лумна  край Гребната база в Пловдив.  Мястото е в близо до луксозния хотел "Ландмарк".  Заради близостта със съседната горичка веднага са изпратени пет аварийни екипа на пожарната, които веднага са започнали да обливат огнището с вода и пяна.  Въпреки това, горящите сухи треви са образували  гъсти облаци дим,..

обновено на 27.07.24 в 18:24

Почина младото момиче, обгоряло от експлозиите край Елин Пелин

Почина и младата жена, която пострада изключително тежко при взривовете край гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от Пирогов.   20-годишната Кристина Шишкова беше транспортирана в университетската болница с тежки изгаряния, които още тогава лекарите определиха като „несъвместими с живота“.   Въпреки всички усилия, тази нощ тя е починала. 

обновено на 27.07.24 в 09:00