Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Атакуваха пред КЗК избора на фирма за строежа на ДГ "Каменица"

| обновено на 12.09.20 в 10:37

Консорциум обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обществената поръчка за строителството на нова сграда на детска градина "Каменица" в Пловдив. 

ДЗЗД „Тримона билд“ бе класирано на второ място след „Ринг-П” ООД на Тодор Бурджиев. Жалбата е депозирана на 9 септември, става ясно от сайта на КЗК.

Припомням, през януари община Пловдив пусна обществена поръчка за изграждането на нова сграда на детска градина "Каменица" с 6 групи, която е част от процедурата „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“, финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“. 

Прогнозната стойност на поръчката за строителството на детската градина е 3,5 млн. лв. без ДДС. 

В края на август комисията излезе с решение, че от 7-те кандидати на първо място е класирана „Ринг-П” ООД с комплексна оценка от 98.82 точки от 100 възможни, а на второ място - ДЗЗД "Тримона билд" с 82 точки.

Още от категорията

Отстраняването от поста на кмета на Калояново влиза в съда

Административният съд в Пловдив е образувал дело срещу решението на ОИК- Калояново да не прекрати мандата на кмета на Калояново Георги Георгиев, въпреки че има влязла в сила присъда.  Делото е по жалба на Красимир Димов, жител на село Сухозем. Дали ще бъде даден ход на делото зависи от това как Димов ще защити основанието си да обжалва. В същия..

публикувано на 30.11.20 в 16:06

Всяка болница трябва да улесни приема на пациенти от Спешна помощ

Всяка  болница, в която има Ковид отделение, да гарантира легла само за хоспитализация на пациенти от Спешна помощ, реши на свое заседание Медицинският щаб в Пловдив. Решението има за цел да спре разкарването и  забавянето на линейките, както и да осигури навременното настаняване на пациентите за лечение. Това съобщи областният управител и..

публикувано на 30.11.20 в 14:52

Четири забавачки в Пловдив приемат деца на медици

Четири детски градини  - ДГ „Светла“ в район „Западен“,  „Зора“ –  в район „Централен“, „Албена“ в Южен и „Захарно петле“ в „Северен“ ще останат отворени за децата, чиито родители работят в болнични заведения,  медицински центрове и ДКЦ на територията на Община Пловдив. Заместник-кметът по образование Стефан Стоянов съобщи, че за посещение в..

публикувано на 30.11.20 в 13:40

Кметът на смолянската община Баните почина от Covid-19

Кметът на община Баните Милен Белчев е починал от КОВИД-19. Градоначалникът, който втори мандат управляваше родопската община, е издъхнал снощи в реанимацията на смолянската болница, където се лекуваше през последните дни. Новината съобщи в профила си във фейсбук областният управител на Смолян Недялко Славов, като изказа съболезнования на..

публикувано на 30.11.20 в 11:53

С 20% по-малко автобуси от днес в градския транспорт в Пловдив

От днес броят на автобусите по 29-те линии на градския транспорт в Пловдив се съкръщава с 20 процента.  От ОП „Организация и контрол на транспорта“ обясниха, че това се прави заради мерките срещу разпространението на  COVID-19 и намалелия брой пътуващи. Разреденият график ще е в сила до 21 декември.  В същото време новият график е съобразен и..

обновено на 30.11.20 в 11:13