Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започват празниците на Стария град под надслов "Отново заедно"

Концерт-спектакъл посветен на Вазов дава началото на празниците на Стария град - 2020 г. 

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ е приготвил за пловдивчани и гостите наситена и разнообразна програма в рамките на традиционните Празници на Стария град. 

Те започват днес, 14.09. в 18:00 ч. с откриване на документална фотоизложба, в която може да се проследи историята на градината „Цар Симеон“ (експозицията ще бъде позиционирана до фонтана Деметра и ще продължи до 14.10.).

В 19:00 ч. на Античен театър официално ще се постави началото на Празници на Стария град 2020 с тържествения концерт-спектакъл „БЪЛГАРИЙО, АЗ ВСИЧКО ТЕБЕ ДАДОХ!“. В мащабното събитие участват Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев, Хорова капела с диригент Нели Трошева, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Национална гвардейска част, Смесен хор на БНР с диригент Любомира Александрова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ОДК-Пловдив, Фолклорен ансамбъл „Тракия“, със специалното участие на Невена Цонева, Ваня Костова и Боян Михайлов, рецитатори и инструментални солисти.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки и изискването за  лимитиране на публиката входът за откриващото събитие е само с покани. С тях можете да се снабдите в Туристическите информационни центрове на ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №1 и ул. „Райко Даскалов“ №1 (работно време: от 9:00 до 18:00 ч., без почивен ден).

В следващите дни от празничната седмица екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ залага на образователно-артистични ателиета за подрастващи, спортни занимания на Римски стадион, кино на открито на Небет тепе на 18.09. и 19.09., изложби, концерти, срещи с майсторството на изкусни занаятчии и мн. др. В следобедните часове на 14.09. ще бъдат отворени и разнообразните хранителни зони с вкусове и аромати за малки и големи – на ул. „Тодор Самодумов“ (паркинг на АМТИИ), площада до църквата „Св. св. Константин и Елена“, ул „Съборна“ №22 и Небет тепе. Те ще бъдат отворени в цялата празнична седмица 14-20.09.

Отново заедно с Регионална занаятчийска камара, със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“, с ОП „Радостни обреди“, с Национален институт за недвижимо културно наследство, с изявените творци на Пловдив и България,  с креативна енергия сме подготвили наситена програма и Ви очакваме в Стария град. Входът за всички събития е свободен, при спазване на противоепидемичните мерки в страната.

В програма "Точно днес" интервюто по темата е с Донка Налбантова от общинския институт "Старинен Пловдив", тя е ръководител отдел "Културна политика и информационно обслужване".

Галерия

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 06 - 12 март

В предаването за книги на Радио Пловдив на 06.03. 2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати “ ( нови книги ) Исабел Алиенде. На жените с обич. 190 стр., ок.3А, Колибри, 2021. Казуо Ишигуро. Клара и слънцето. 310 стр., ок. 4а, Лабиринт, 2021. Тарин Фишър. Оичай ме с лъжа: Опортюнистката. 256 стр.,..

публикувано на 08.03.21 в 10:32

Вени и Аглея със среща на картини и музика за 8-ми март

В зона "Култура" представяме творческата среща Little ladies , посветена на Деня на жената, 8-ми март - с две очарователни момичета, художничката Венета Павлова и Аглея Канева от НУМТИ - Пловдив. Тази вечер се открива изложбата с картините на Вени, и ще звучат джаз песни в изпълнение на Аглея, в арт галерия AK glass of wine-Пловдив. Основното е..

публикувано на 08.03.21 в 09:18

"Замлъкване" с онлайн завръщане

Спектакълът "Замлъкване" е вдъхновен от енигматичния филм „Персона” на Ингмар Бергман, който проследява процеса, през който преминава една жена в отказа си да говори и да приеме ролите си на актриса, майка, съпруга. Дванадесет години след създаването му, "Замлъкване" се завръща с онлайн излъчване в Меьдународният ден на жената. След излъчването..

публикувано на 07.03.21 в 10:32

Предстояща дискусия „Филантропия за женски права“

По повод предстоящия Международен ден на жената, Български фонд за жените, Български дарителски форум и Фондация Bcause организират дискусия „Филантропия за женски права“.   Събитието е със свободен достъп, и обръща внимание на темите -  филантропията в България и защо е важно да инвестираме в потенциала и правата на момичетата и жените. Какво..

публикувано на 07.03.21 в 10:14

"Срещите" празнуват 22 години в ефир

Тази събота „Срещите” стават на 22 години. Предаването, което не се уморява да пита - КОИ СМЕ? ОТ КЪДЕ ИДВАМЕ НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?  На своя рожден ден водещата Людмила Сугарева избира да пита себе си. Слушайте, може и да ви е интересно. Цялото предаване е в звуковия файл.

обновено на 06.03.21 в 07:13