Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Извънредното положение беше стимул за АМТИИ

„През последните години се забелязва определен интерес към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. В кризата с пандемията се създаде нестабилна външна среда, която затрудни работата на всяка една институция. Това  обаче показа, че трябва да бъдем гъвккави и адаптивни“. Това заяви ректорът на АМТИИ „Стефан Диамандиев“ проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак.

Тя подчерта, факта, че изкуствата са особено уязвими в кризите, и екипът е очаквал кризисната ситуация  да  се отрази и на кандидат-студентската кампания.  Това обаче не се е случило, защото преподавателският състав е успял да демонстрира капацитет за иновации в интерес на студентите и повишаване  качеството на обучение в новите условия.

„Още при първите дни на встъпването ми в длъжност като ректор, бяхме предприели сериозни  стъпки за дигитализация с цел повишаване качеството на обучението. Извънредното положение беше стимул за нас по-бързо да реализираме започнатото“.

Три са възможните сценарии за безопасно обучение, които  ръководството на Академията е подготвило в случай на необходимост. Проф. Новак изрази надежда да не се налага преподавателите и студентите да прибегнат отново единствено към работа онлайн.

„Сега, когато забелязваме втора вълна на заразата навсякъде в Европа, се надявам се да успеем да се опазим, заради децата на България.“

Чуйте повече от звуковия файл:


Още от категорията

Зелената система в Пловдив е в неравна битка със застрояването

На всеки жител на град с мащабите на Пловдив според Закона за устройството на територията (ЗУТ) се падат по 20 квадратни метра зелени площи .  Реалностите са далеч от регламента – в момента всеки пловдивчанин разполага едва с 11 % от полагащите му се по закон зелени площи - това са 2,2 квадратни метра .  Заложено е след 20 години..

публикувано на 27.10.20 в 17:37

Не е задължително да прекараме Ковид-19

„ Не е задължително да преболедуваме коронавируса, за да имаме имунитет. Просто трябва да спазваме мерките за безопасност и така да се предпазим. Можем да си останем рискови,  както към всички онези вируси, които дори не познаваме “ – заяви в интервю за Радио Пловдив д-р Мария Пишмишева, завеждащ инфекционното отделение на МБАЛ Пазарджик...

публикувано на 27.10.20 в 16:24
Действащият в момента ОУП на Пловдив

Публична инфраструктура искат за "Терзиите" и "Остромила"

Развитието на терториите на районите Западен и Южен в следващите 20 години обсъдиха днес граждани, представители на районните администрации и екипът, осъществил промените в новия Общия Устройствен План (ОУП) на Пловдив. Общественото му обсъждане  започна вчера с районите Централен и Северен, а днешните дебати, белязани с гражданска..

публикувано на 27.10.20 в 16:16

Обучението онлайн е добра възможност, но временно

Ние сме подготвени да преминем изцяло към дистанционно обучение, но за целта трябва да отговорим на условията, определени в заповедта на министъра на МОН, заяви Валентина Стоенчева, директор на СУ „Св.Патриарх Евтимий“ в Пловдив и заместник-председател на Съюза на работодателите в системата на образованието в града. По думите й, през миналата..

публикувано на 27.10.20 в 15:59

Бюджетът за здраве през 2021 г. е недостатъчен

Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз зяви за Радио Пловдив, че икономиката не трябва да страда от Ковид кризата. Тотално затваряне, както през пролетта не е необходимо. „Важно е с какво количество вирус се срещаш, и как ще прекараш заболяването“. По темата за зелените болници д-р Маджаров уточни: „ Ако някой си..

публикувано на 27.10.20 в 11:18