Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С шатри на двора и маски започна 15-ти септември в Пловдив

| обновено на 15.09.20 в 15:03
7
Първолаците на СУ "П. Хилендарски" - Пловдив

Първият учебен ден в Пловдив започна за 52 000 деца и ученици. Запълнени са всички подготвителни групи в детските градини и училищата, звънецът би и за учениците от 1 до 12 клас. 

Училищата днес организираха по-различно първия учебен ден в условията на извънредна обстановка.

На тържеството бяха поканени специално първокласниците, в средните и основни училища и учениците от 5 и 8 клас. 

В различен час призоваха за 15-ти септември учениците от езиковите гимназии. Първи в училищния двор за тържеството бяха от  8 клас, а учениците  от 11 и 12 клас от 13 часа. Мерките са наложени и от Здравното и от Министерството на образованието и науката, за предпазване от коронавирусната инфекция.

Маските ще са задължителни по-малко от 30 минути на ден, припомниха от министерството и днес. 

В началните училища освен вече изграденените дървени шатри-навеси, има разположени и подвижни шатри. В тях докато времето е топло ще се провеждат част от заниманията на учениците от 1 до 4 клас. Във всяко училище има указателни стрелки, които показват пътя за излизане в син цвят. 

Галерия

Още от категорията

Не 300, а 30 в изолация членове на СДС, отиват при Цветанов

Членовете на СДС, които отиват в "Републиканци за България" на Цветан Цветанов, се изолираха от партията още след местните избори миналата година. Това са хора, които не изпълниха решението на Националния съвет за явяване в коалиция и за подкрепа на конкретни кандидати за кметове, специално в Пловдив". Коментарът е на заместник - председателя на СДС..

публикувано на 18.09.20 в 16:02
Надя Бобева, приемен родител

Да си приемен родител не е професия, а призвание

89 са приемните семейства в Пловдив и региона. През септември 16 от тях са сводобни за деца, които имат нужда от грижа в семейство, а 73 са заети, това съобщиха от областния екип по приемна грижа при представянето на кампанията за 2020/ 2021 година. Пловдив е първият град в България, който организира приемната грижа преди 20 години,..

публикувано на 18.09.20 в 12:06

Не е вярно, че с референдум ще се отнемат правомощия на ВНС

По предложение на ВМРО парламенът прие референдуми да могат да се правят и по въпроси от компетентността на Велико народно събрание. Първоначално текстът беше отхвърлен от правната комисия, но в пленарната зала бе приет.  Според депутата Алексанъдр Сиди е пресилено да се твърди, че това решение противоречи на Конституцията, поне докато текстът не влезе..

публикувано на 18.09.20 в 11:50

Стъпването на свободния пазар на ток трябва да е предпазливо

От 1 октомври всички небитови потребители могат да излязат на свободния пазар на ток, независимо от консумацията на електроенергия. Промяната в Закона за енергетиката  засяга близо 300 хиляди небитови потребители, а основната полза от нея е да се засили конкуренцията и появата на нови търговци. Ако фирмите не сключат договор с търговец на..

публикувано на 18.09.20 в 11:05

Трябва ни нов ИК, машинното гласуване е неоправдано

Обсъждането на промените в Изборния кодекс в Народното събрание продължи и днес, като депутатите решиха окончателно ЦИК да наеме или да закупи машините за гласуване. Междувременно преди още промените в ИК да бъдат приети п резидентът Румен Радев обяви, че ще им наложи вето. "ЦИК ще се справи с приложението на измененията и допълненията в..

обновено на 17.09.20 в 17:23