Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На добър час на студентите - медици!

| обновено на 15.09.20 в 15:02
5
Снимка: Атония Попова

Ректорът професор Мариана Мурджева откри новата учебна година в Медицински университет-Пловдив. Тя подчерта, че основно предизвикателство остава коронавирусната епидемия, което налага и мобилизация на всички сили и отлична организация за спазване на противоепидемичните мерки.

Това диктува и определени решения. През новата учебна година лекциите в Медицински университет-Пловдив ще се водят в изцяло електронен формат.

„Те ще бъдат направени така, че да можете да участвате в тях от мястото, където живеете, извън университетските и клиничните бази. Част от упражненията в теоретичните, предклиничните и клиничните дисциплини, могат да се провеждат по електронен формат. Но присъствените практически упражнения ще доминират в клиниките. Те ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки“, каза професор Мурджева.

Осигурени са лични предпазни средства за всеки един студент, увериха още от ръководството.

Около 1000 студенти прекрачват днес прага на Медицински университет-Пловдив. Повечето от тях са по държавна поръчка, приети с изключително добро представяне на кандидат-студетнките изпити.

Професор Мурджева пожела на добър час на всички първокурсници.


Галерия

Още от категорията

20 са новите случаи на коронавирус в Пловдив

189 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 6 043 писиар теста, сочат данните от  Единния информационен портал за последното денонощие.  Новорегистрираните случаи са 3,13 % от тестовете.  Най-много са заразените в София (40), Благоевград (29) и Пловдив с 20 души, дали положителни резултати за Ковид -19 е областта.   В Пазарджик..

обновено на 19.09.20 в 11:22
Регионален исторически музей

Два дни с безплатен вход за музеите в Смолян

Днес и утре са дните на отворени врати за безплатни посещения на музеите в Смолян, като част от   Европейските дни на наследството. Регионалният исторически музей "Стойо Шишков" в партньорство с община Смолян и клуб "Приятели на музея" организират разнообразни мероприятия.   В събота ще може да се види къщата музей "Ласло Наги", а в неделя..

публикувано на 19.09.20 в 11:21

Фоклорен фестивал на три сцени в Лаута

Тази събота и неделя в  парк "Лаута" в район "Тракия" се провежда един от най-големите фолклорни фестивали.  .  На трите сцени на "Народен събор Пловдив"  се изявяват професионални и любителски състави и изпълнители от цяла България.   В изявите участват фолклорни групи, оркестри, училища, читалища, самодейци. Осигурени са безконтактни машини за..

публикувано на 19.09.20 в 10:59

Еврейската общност отбелязва новата 5 781 година

Еврейската общност отбелязва началото на новата 5781 г. от своя календар и ще сподели част от традициите с представителите на всички народи и религии в Пловдив.  Тематична кулинарна вечер ще бъде проведена в парк „Отдих и култура“ на Гребната база.  Събитието е част от срещите на народите в Пловдив, които се организират през целия месец септември..

публикувано на 19.09.20 в 08:45

Американски Ф-16 поемат охраната на българското небе

Американски самолети Ф-16 ще се включат днес в провеждащото се в България военно учение „Тракийска пепелянка“.  Това е полезно и за  българската национална сигурност, с оглед на събитията в региони с непосредствена близост до нашата граница, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Става дума за конфронтацията в Егейско море между..

обновено на 18.09.20 в 23:16