Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Георги Ганев представя "И изцяло, и в безкрая"

Поетът Георги Ганев ще представи своята стихосбирка „И изцяло, и в безкрая“ на 16 септември, от 18 ч. в Малката базилика. 

Тя е в памет на съпругата му Мара Иванова-Георгиева, един от големите учители на Пловдив.

За книгата и автора ще говори издателят и редактор Марин Георгиев.

За музикалното оформление ще се грижат Георги Георгиев – кларинет и Веселин Тасев – цигулка.


Още от категорията

В "Срещите" - за българските страсти и въстания

Тази събота в „ Срещите”- разговор за  страстите български по най- българската книга „Записки по българските въстания”. Изпълват се 170 години от рождението на нейния автор Захари Стоянов.  Гости в студиото ще са философът Тони Николов, историкът проф. Андрей Пантев и  познавачът на полифонията доц. Илия Кожухаров.

обновено на 18.09.20 в 15:22

Представя се нов културен маршрут в Пловдив

В Пловдив  се  представи нов културен маршрут, акцентиращ на епиграфските паметници.  Н адписите са от различни епохи, на различни езици и с различни азбуки.  Те и сега са част от градската среда, но остават неразчетени от публиката – и историите им звучат нечути, обясняват организаторите на събитието.  Проектът е на Фондация Pro Libris,..

обновено на 18.09.20 в 15:21

Фестивал на пеперудите се провежда в Пловдив

Двудневен фестивал на пеперудите започна в Природонаучния музей в Пловдив.  Посетителите  могат да наблюдават крило на пеперуда под микроскоп, ще има работилници за рисуване на лица и препариране, пъзели, сувенири и викторини с награди за децата.   Могат да се видят рисунки от проведения през март конкурс за магическите метаморфози на..

обновено на 18.09.20 в 14:53

Ден на българската младеж

Уикенда, който предстои ще бъде изпълнен с много песни, танци и най-вече български традиции.  Пламен Димитров – част от организацията „Ден на българската младеж“, споделя за третото издание на “Деня на българската младеж”, което ще се състои в Пловдив под наслов ,,Съхрани традициите".   Ще има много настроение, конкурс за детска рисунка и..

публикувано на 18.09.20 в 13:57

Рок звездите U.D.O. ще разтърсят Античния театър

Невероятно шоу ще предложат тази вечер на метъл феновете от цяла България германските музиканти и бенд лидера Udo Dirkschneider.  Античният театър ще приема зрители с намален капацитет, за да бъдат спазени световните противоепидемични изисквания и да се гарантира безопасността на фенове и артисти. Шоуто на UDO в Пловдив ще продължи близо три часа...

публикувано на 18.09.20 в 13:50