Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ВМРО поиска от прокуратурата да провери кмета на "Северен"

От държавното обвинение отвърнаха, че са се самосезирали от медийни публикации

| обновено на 16.09.20 в 17:06


Председателят на ВМРО Пловдив Борислав Инчев внесе сигнал до Окръжна прокуратура Пловдив срещу кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Партийният лидер сезира държавното обвинение по повод медийни публикации за евентуални корупционни действия от страна на районния кмет. 

До това се стигна, след  като преди десет дни Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова също с мотива за съмнителни, корупционни практики и неетично колегиално поведение. Самата Кътова обяви, че е подала в Община Пловдив насрещен сигнал към районния кмет със същите обвинения.  

Тъй като и и двамата замесени в скандала са от партия ГЕРБ, според ВМРО  съвсем не се касае за вътрешен спор мжду съпартийци, а за сериозен управленски проблем. В този смисъл, „воеводите“ настояват прокуратурата и всички компетентни органи да разследват случая, а не той да се покрие от Етичната комисия на ГЕРБ като „вътрешнопартиен проблем“, съобщава градският лидер на ВМРО Борислав Инчев.  

От Окръжна прокуратура отговориха, че вече са се самосезирали по случая от медийни публикации. 

ВМРО настоява и кметът на Пловдив Здравко Димитров да назначи „независим и обективен одит, а  своевременно в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и звеното за вътрешен одит на общината“.  

За пълна обективност е необходимо районният кмет Стоян Алексиев да бъде в отпуск и да не присъства на служебния си пост, подчертават от ВМРО. 


Галерия

Още от категорията

Жена на 77 г. надви малолетни обирджии в Пазарджик

Полицията в Пазарджик задържа група малолетни, които са нападнали с цел обир възрастна жена с нож. 77-годишната жена е успяла сама да ги обезвреди, след което е подала сигнал в полицията. Нападението е станало през деня, на една от оживените улици. Жената се е прибирала от кооперативния пазар, когато изненадващо била обградена от четири момчета, а..

публикувано на 23.09.20 в 21:59

Потушиха пожар край Пазарджик

Напълно потушен е пожарът около пазарджишкото село Церово, който обхвана 100 декара, основно сухи треви и храсти. Гасенето е продължило близо 9 часа, като към пожарникарите от Пазарджик са се присъединили и служители на Държавното горско стопанство.  Спасена е смесена гора от 150 декара. Предполага се, че пожарът е предизвикан от човешка небрежност.

публикувано на 23.09.20 в 20:32

Осмокласник от ЕГ "И. Вазов" е с КОВИД-19, класът минава на дистанционно обучение

Ученик от 8 клас на Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив е дал положителна проба за коронавирус в късния следобед днес, съобщиха от областния кризисен щаб. От утре целият клас ще бъде под карантина за 14 дни и преминава на дистанционно обучение. По преценка на Регионалната здравна инспекция учители засега няма да бъдат карантинирани. Предприети..

публикувано на 23.09.20 в 19:31

Разбиха контрабанден канал за износ на цигари в Пловдив

Престъпна схема за  износ на нелегални цигари за Европа разкриха служители на Икономическа полиция в Пловдив.  Те започнали проверка след получен сигнал от софийско търговско дружество, че от негово име пловдивска куриерска фирма изпраща пратки със стоки, като използва данните на столичното дружество без негово знание и съгласие. В хода на проверка в..

публикувано на 23.09.20 в 18:42

Съдът остави в ареста 4-мата, отвлекли и пребили мъж

Окръжен съд - Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо четирима мъже, обвинени в отвличане и грабеж. На 19 септември те отвлекли заради дълг мъж от Пловдив, ограбили го и му нанесли побой по пътя за хижа "Студенец".  Той успял да се добере до полицията, откъдето започнало бързо издирване. След няколко часа..

публикувано на 23.09.20 в 17:35