Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

УМБАЛ "Еврохоспитал" и Медлайн влизат в графика за Ковид-19

| обновено на 16.09.20 в 16:28

Още две болници в Пловдив се включват в графика за есенно-зимния сезон за обезпечаване на лечението на пациенти с Ковид-19. 

В УМБАЛ "Еврохоспитал" - Пловдив ще бъдат разкрити 20 легла, а в Медлайн –  10 легла за интензивно лечение. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева, която заедно с д-р Сийка Димчева от РЗИ провери каква е организацията в болница Еврохиспитал.

Очакванията на здравните власти е за напрежение в края на октомври, когато ще са факт и  сезонните грипове. Директорът на Еврохоспитал д-р Димитър Димитров обясни, че секторът за лечение на Ковид-19 ще работи денонощно. Направен е  график до края на месеца, но има готовност и за следващите месеци да се обезпечи с кадри. Спазени са всички изисквания в необходимите помещения, осигурени са специални бактерицидни лампи за дезинфекция. Пациентите ще бъдат преглеждани първо в приемен кабинет като е осигурен и отделен вход, за да не се смесват потоците

Д-р Димитров подчерта, че медици от болницата ще продължат да дават дежурства и в УМБАЛ Св. Георги, където се лекуват тежките случаи от коронавирус.


Още от категорията

Цвета Караянчева откри Народния събор в Лаута

В пловдивския район "Тракия" се провежда един от най-големите фолклорни фестивали. На трите сцени на "Народен събор Пловдив"  в парк "Лаута" се изявяват групи и изпълнители от цялата страна.  За откриването пристигна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя поздрави участниците и публиката.   Осигурени са безконтактни машини за..

обновено на 19.09.20 в 14:35

20 са новите случаи на коронавирус в Пловдив

189 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 6 043 писиар теста, сочат данните от  Единния информационен портал за последното денонощие.  Новорегистрираните случаи са 3,13 % от тестовете.  Най-много са заразените в София (40), Благоевград (29) и Пловдив с 20 души, дали положителни резултати за Ковид -19 е областта.   В Пазарджик..

обновено на 19.09.20 в 11:22
Регионален исторически музей

Два дни с безплатен вход за музеите в Смолян

Днес и утре са дните на отворени врати за безплатни посещения на музеите в Смолян, като част от   Европейските дни на наследството. Регионалният исторически музей "Стойо Шишков" в партньорство с община Смолян и клуб "Приятели на музея" организират разнообразни мероприятия.   В събота ще може да се види къщата музей "Ласло Наги", а в неделя..

публикувано на 19.09.20 в 11:21

Еврейската общност отбелязва новата 5 781 година

Еврейската общност отбелязва началото на новата 5781 г. от своя календар и ще сподели част от традициите с представителите на всички народи и религии в Пловдив.  Тематична кулинарна вечер ще бъде проведена в парк „Отдих и култура“ на Гребната база.  Събитието е част от срещите на народите в Пловдив, които се организират през целия месец септември..

публикувано на 19.09.20 в 08:45

Американски Ф-16 поемат охраната на българското небе

Американски самолети Ф-16 ще се включат днес в провеждащото се в България военно учение „Тракийска пепелянка“.  Това е полезно и за  българската национална сигурност, с оглед на събитията в региони с непосредствена близост до нашата граница, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Става дума за конфронтацията в Егейско море между..

обновено на 18.09.20 в 23:16