Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търсят строител за югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител на югоизточния обход на град Пловдив. С изграждането на обхода транзитният поток от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока пътя Пловдив – Асеновград и Смолян,ще бъде изведен от чертите на града.  

Трасето ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от пътя Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Дължината на трасето е  4,8 км. Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Офертите се събират до 15 октомври.


Още от категорията

Още една учителка от ДГ "Марица" в Пловдив с Ковид-19

Помощник-възпитателка от детска градина „Марица“ в Пловдив е с положителен резултат за Ковид-19, съобщиха от областния кризисен щаб.  В петък в детската градина бяха направени  PSR-тестовена 10 души, след като учителка се оказа заразена с коронавирус. Единствената положителна проба е на помощник – възпитателката като тя е без оплаквания, но остава..

публикувано на 28.09.20 в 15:57

23-годишният Ивелин от Смилян отново изчезна, издирват го

В Смолянско издирват 23-годишен младеж, изчезнал преди два дни. Младият мъж, който е от село Смилян, е напуснал дома си на 26.09.2020 г. около 09:00 часа. Последно е забелязан около 09:30 часа в центъра на селото. От тогава няма връзка с него и не се е прибирал. Ивелин Узунов е на видима възраст около 20-25 години, висок около 182..

публикувано на 28.09.20 в 14:03

1 200 нови места за паркиране тази година в Пловдив

1200 са новите и реконструирани паркоместа в града от началото на годината. Само в район "Централен" те са 450, съобщи кметът Здравко Димитров при откриването на 100 нови места за паркиране в четири междублокови пространства в района на булевард "Копривщица" и улиците "Прогрес" и "Младост", зад пазара на улица "Младежка".  В обновеното пространство..

обновено на 28.09.20 в 13:54

Облагородяват Пловдив с 10 млн. лева в следващите две години

До края на октомври проектът за изграждането на подлеза „Модър – Царевец“ трябва да бъде предстваен в общината за съгласуване. Това съобщи заместник-кметът с ресор строителство и инвестиции Пламен Райчев.  Той припомни, че изграждането на пътната връзка „Модър – Царевец“ се прави на инженеринг. В момента се извършват геодезически заснемания на..

публикувано на 28.09.20 в 13:52

Проблемите с Централата за биогаз в Труд трябва да се разрешат бързо

Готова е независимата експертиза, която областният управител Дани Каназирева възложи за биоцентралата в Труд. Жители на селото от години протестират срещу Централата заради неприятните миризми.  „В експертизата са посочени редица нарушения и несъответствия, относно технологията на работа на биоцентралата, които попадат в контрола на Агенцията по..

публикувано на 28.09.20 в 13:21