Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Едно от пловдивските СДС-та се влива в "Републиканци за България"

| обновено на 18.09.20 в 15:18
4
Снимка: Радио Пловдив, Стоян Терзиев

Представители на СДС от Пловдив и областта се присъединяват към партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. 300 души с десни разбирания преминават в редиците на партията на Цветанов – обяви областният председател на СДС в областта Георги Пилев.

„Липсата на политика на Националното ръководство на СДС, които „пристанаха“ на ГЕРБ, без да има решение за това на партията, доведе до вливането ни в „Републиканци за България“ – заяви бившият депутат от СДС Никола Хаджийски.

Цветанов заяви в Пловдив, че учредяването на партията предстои на 27 септември в София, когато ще бъде гласуван и уставът на организацията.

„Структурите ни вече покриват 70 процента от Пловдив и областта и 70 на сто в цялата страна“ – обяви Цветанов.

Сред основните цели на новият политически проект Цветанов очерта категоричното отстояване на ценностите на евроатлантическата насока, запазване на енергийната независимост на страната и връщане на духовността и ценностите в българското общество.

За най-големи опоненти на новата партия Цветанов определи БСП и ДПС, а за най-близка по разбирания организация той посочи „Демократична България“. В политическия спектър „Републиканци за България“ стои в Център-Дясно –заяви Цветанов.

„Нямам никаква договорка с ГЕРБ и нямам никаква зависимост“ – категоричен бе Цветанов. Същевременно, той се оплаква, че по места управници заплашвали с уволнение членове на ГЕРБ, които искали да се присъединят към „Републиканци за България“.

Цветанов сподели, че е говорил за последен път с Бойко Борисов на Цветница, когато премиерът го е поздравил за имения ден. Лидерът на новата партия заяви и че не е разговарял и с бившия кмет на Пловдив Иван Тотев за евентуалното му присъединяване.

„Отворен съм за всеки, който иска да разговаря с мен, стига да изповядва ценностите, които изброих“ – подчерта Цветанов.

Цветанов обяви, че след учредяването си „Републиканци за България“ започва да се готви за парламентарните избори догодина. „Целта ни е да станем парламентарно представена партия, чието заобикаляне е непреодолимо“ – заяви Цветанов.

Той посочи, че единственият изход от сегашната политическа криза в страната са предсрочните парламентарни избори.

Сред присъединилите се от СДС бяха Георги Пилев, Никола Хаджийски, Драгомир Георгиев – председател на ОбС на Асеновград, Теодор Шойлеков бивш председател на Обс на Карлово и Иван Тодоров дългогодишен представител на българската диаспора в Чикаго, Константин Иванов – собственик на книжарница в Пловдив и др.


Галерия

Още от категорията

Половин тон безакцизен тютюн открит в Шекера

Полиетиленови чували с насипен тютюн с общо тегло 500 кг., без български акцизен бандерол е иззет при акция на служители на Трето РУ.   В сутрешните часове на  деня на един от оживените булеварди в града е спрян микробус, управляван от криминално проявено лице с инициали П.Т. В хода на извършената проверка в багажното отделение са намерени чували с..

публикувано на 22.10.20 в 17:31

Окончателно: Лихварят Менду остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Стефан Асенов-Менду, известен сред ромите като "Банка Менду", който е обвинен в пране на пари. Срещу  Менду са повдигнати четири обвинения, които са за лихварство, пране на пари, данъчни престъпления и предоставяне на помещения за проституция.  Престъпленията са извършени от май 2010 година до май..

публикувано на 22.10.20 в 15:41

Затварят пловдивски булеварди заради протестно шествие

Традиционното протестно шествие в Пловдив тази вечер налага затваряне на части от булеварди в града.  От ОП " Организация и контрол на транспорта"  съобщават, че от 19:30 до 22:00 часа затворени за движение на коли ще са бул.  „Шести септември“  – от кръстовището с  бул. „Руски“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“, както и бул. „Цар..

публикувано на 22.10.20 в 15:29

АМТИИ удължи онлайн обучението до началото на ноември

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив удължи провеждането на учебните занятия  онлайн до 01 ноември включително. Занятията се провеждат по график, публикуван на сайта на АМТИИ, съобщи ректорът проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак. Припомням, ча студентите преминаха на онлайн обучение от 17 октомври, първоначално..

публикувано на 22.10.20 в 13:56

Откриха новия център за рехабилитация за сляпо-глухи

В Европейския Ден на сляпо-глухите - 22-ри октомври, в Пловдив официално бе открита новата сграда на Националния център за рехабилитация на сляпо-глухи, който е единствен по рода си в страната.  Лентата прерязаха председателката на Национална асоциация на сляпо-глухите в България Величка Драганова и заместник-министърът на труда и социалната..

публикувано на 22.10.20 в 13:48