Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Читателят става детектив в "Криминалистите - крими загадки"

Две български куест-криминалета ще се срещнат с читателите си в Пловдив за първи път днес. 

Във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ писателят доц. д-р Людмил Георгиев ще представи героите и сюжетите си в „Криминалистите – крими загадки“ 2 и 3. 

Интересното при този жанр е, че авторът не разплита криминалната история, а в специално приложение с отговори оставя читателя сам да опита да разреши криминалния случай съвместно с герои от книгата като разследващ полицай, експерт криминалист, криминален инспектор и съдебен лекар.

Някои от специфичните термини, съкращения и наименования на технически средства са пояснени допълнително в справочник, обясняват от библиотеката и допълват, че доц. д-р Людмил Георгиев е бивш полицейски служител с над 30 години стаж. 

В момента е хоноруван доцент в няколко висши училища - Академията на МВР, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Той е автор на 13 разнообразни по жанр книги - разкази, новели, романи, куест-криминалета, пътеписи, документални филми, игри.


Още от категорията

Уроци за свободно творческо себеизразяване

Днес, с Радослав Гърманлиев, говорим за предстоящия отворен урок за свободно творческо себеизразяване. Едно приключение, което може да подарите на децата си. Чрез развлекателния и творчески характер на игрите, които ще бъдат включени, ще може да се развие въображението, творчеството и себепознанието на децата.  Децата ще бъдат въвлечени в..

публикувано на 20.10.20 в 15:07

Епископската базилика отваря врати до края на годината

„Епископската базилика на Филипопол е готова да посрещне посетители.  Бихме желали да отвори врати за посетители колкото се може по-скоро преди края на 2020 година. Зависи от Община Пловдив и Министерството на културата да приключат процедурата по прехвърляне на собствеността от държавата към Общината, както и от евентуални допълнителни..

публикувано на 20.10.20 в 12:24

Отново в Полша след 12 години - разказва Милко Петров

Музикалният редактор в Радио Пловдив Милко Петров е завършил Църковна музикология в университета  "Кардинал Стефан Вишински" във Варшава.  Той беше един от коориданаторите за посещението на папа Франциск у нас и диригент на папския хор при посрещането на папата. След 12 години, той  беше  за кратко във Варшава, и разказа за събития от културния живот..

публикувано на 20.10.20 в 12:17

"Класика и кино" в Европейския музикален фестивал в Пловдив

Цигуларката Мила Георгиева и  пианистът Георги Черкин са солисти на  мултимедийния концерт  „Кино и класика“ в Дома на културата  на 22 октомври. Концертът е от програмата на  „Европейски музикален фестивал“ в Пловдив, който е част от Календара на културните събития на града.   Диригент е Максим Ешкенази, а визуалното оформление е на  актьора и..

публикувано на 20.10.20 в 11:34

Тийн Insight 1 вдъхва увереност на тийнейджърите

Срещаме ви с Дорина Ташева. Тя от своя страна ни споделя повече за един 4-дневен семинар, който въвежда тийнейджърите в лесни техники за осъзнатост и умения за изграждане на доверие в собствените сили.  Освен това помага за подобряване на уменията за общуване с възрастни и връстници и спомага за постигането на увереност, доверие и за усещане за..

публикувано на 20.10.20 в 11:20