Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първи случай на заразен с ковид ученик в Пловдив

| обновено на 18.09.20 в 15:18

За първи случай на Ковид -19 в пловдивско училище, съобщи началникът на РУО - Пловдив Иванка Киркова. 

Тя уточни, че става дума за ученик от началните класове в СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Детето е третокласник и е прибрано от училище от родителите си още на 16 септември, след като се установява, че неговата баба е с положителен тест за коронавирус.

Целият клас е поставен под карантина и обучението се провежда електронно.

Заразеното дете е в добро състояние.

"Изпълняват се препоръките на РЗИ - Пловдив, информират се всички родители на деца в училището", увери Киркова.

"В цялото училище е извършена дезинфекция", каза за Радио Пловдив Ирена Душкова, директор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, като уточни, че ще се дезинфекцира ежедневно. Всички учители спазват стриктно указанията за носене на маски. Няма паника в училище, родителите на заразеното дете са постъпили отговорно и с разбиране към случая, беше кагерочина директорката.
С изключение на класа, в който учи заразеното дете, всички учиници продължават обучението си в училище и засега няма да бъдат поставяни под карантина.
Още от категорията

Хипермаркетите не допускат струпвания в магазините

Големите магазини и вериги хипермаркети в Пловдив вече изпълняват изискванията за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени от Областния кризисен щаб. Днес управителите на веригите в региона се срещнаха с областния управител Дани Каназирева и предстатавители на здравната инспекция и полицията.  Големи опашки пред хипермаркетите..

публикувано на 20.10.20 в 17:20

Задължително с маски на открито от четвъртък

Маски ще трябва да се носят и на открити пространства от четвъртък. Това съобщи министърът на здравепазването проф. Костадин Ангелов на извънреден брифинг. Той добави, че с негова заповед от утре ще бъде намален и срокът на карантината от 14 на 10 дни, като промяната ще влези в сила също от четвъртък. Министър Ангелов съобщи, че под карантина ще..

публикувано на 20.10.20 в 17:10

Пловдив с награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Пловдив спечели наградата за „Културно наследство“ за 2020 г. на Асоциацията на българските градове и региони. Отличието беше присъдено по време на церемония, на която се раздадоха VI-те годишни национални награди на Асоциацията. Основният критерий на журито за определя на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви..

публикувано на 20.10.20 в 17:01

Монтираха фотоволтаици на детска градина в Пазарджик

EVN България и община Пазарджик откриха фотоволтаична централа на покрива на детска градина в Пазарджик. Фотоволтаичната централа ще служи за производство на електрическа енергия за собствени нужди на детската градина и генериране на излишната енергия в мрежата. Проектът е за 45 000 лв. с ДДС безвъзмездно финансиране, предоставено..

публикувано на 20.10.20 в 16:17

Три години зад решетките за пиян шофьор

29- годишен пловдивчанин бе осъден на 3 години затвор за шофиране в пияно състояние. Това е втората му присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол.  Той ще плати и глоба от 1000 лева, а книжката ще му бъде отнета за срок от 3 години. На 23-ти май на централния пловдивски булевард Цар Борис Трети Обединител мъжът е спрян за проверка..

публикувано на 20.10.20 в 15:45