Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Цвета Караянчева откри Народния събор в Лаута

| обновено на 19.09.20 в 14:35
Снимка: Пресцентър на Народното събрание

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри Народния събор в  пловдивския район "Тракия". 

"Днес Пловдив е сцена на дарования от цяла България, пъстра черга от гласове, мелодии, стъпки и шевици, въртележка от звуци и движения, звън на родопски чанове, кукерски маски, обреди, наричания, занаяти",  отбеляза Караянчева. По думите й тази палитра от багри и ритми не може да остави никого равнодушен, защото е в кръвта ни, защото ни сплотява и ни държи.

Караянчева  поздрави районния кмет Костадн Димитров и организаторите, като им благодари за усилията, които са вложили той да се проведе, въпреки пандемичната обстановка. 

В големия фолкорен фестивал, който се провежда на три сцени в парк "Лаута" участват състави и изпълнители от цялата страна.  Осигурени са безконтактни машини за дезинфекция. Препоръчва се носенето на предпазни маски. Заради многото автомобили дясната лента на бул. „Санкт Петербург” е отделена за паркинг. 

Още от категорията

Близо 30 % позитивни тестове за коронавирус, 209 случая в Пловдив

Рекордните 2 243 случая на коронавирус са регистрирани за денонощието при направени 7 659 писиар теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителните резултатит за Ковид-19 са близо  30 на сто от направените тестове. Активните случаи на коронавирус надвишиха 20 000 за пръв път от началото на пандемията. В болница са..

обновено на 27.10.20 в 09:53
Снимката е с илюстративна цел

Полицаи и пожарникари излизат на протест в Пловдив

Полицаи и пожарникари излизат довечера на протест пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив.  Синдикатите на служителите от вътрешното министерство  заявяват, че се чувстват обидени и унизени от факта, че заплатите им не бяха увеличени от 1-ви август с 30 на сто, както на други 34 държавни структури. Синдикалната федерация на..

обновено на 27.10.20 в 09:45

Ремонт затваря част от ул. "Съединение" в Тракия

Част от ул. "Съединение" в район "Тракия" се затваря от 9.30 до 17 часа заради ВиК ремонт.   Ограничението е в отсечката от бул. "Шипка" до ул. "Бранислав Велешки".  Ще се извършва подмяна на питеен водопровод на ул. „Братан“ и изграждане на връзки с водоснабдителната мрежа по ул. "Съединение". Тези дейности променят и маршрута на 12..

публикувано на 27.10.20 в 09:40

Хиляди туристи посетиха пещерата "Добростански бисер"

Пещера "Добростански бисер", разположена край Асеновград, затвори врати. Обектът отчита успешен сезон, въпреки въведените ограничения и намалелия туристопоток. Тази година отварянето пещерата закъсня с около месец.  Сезонът протече без инциденти, а посещенията се извършваха при строго спазване на всички противоепидемични мерки.  Независимо..

публикувано на 27.10.20 в 07:16

Кметът Здравко Димитров е с COVID-19

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е с коронавирус, съобщи самият той във Фейсбук – страницата си. През почивните дни Димитров се  почувствал отпаднал,  направил си  PCR-тест като резултатът днес се оказал положителен.  В интервю за Радио Пловдив той обясни, че е вдигнал температура в петък и я поддържа около 38 градуса. Има и ставни болки...

обновено на 26.10.20 в 19:05